Zdrava obitelj i perspektivno gospodarstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osnovna ideja Hrvatske seljacke stranke, koja na parlamentarne izbore u osmoj izbornoj jedinici izlazi u koaliciji sa Zelenom strankom i Strankom penzionera, su zdrava obitelj i perspektivno gospodarstvo, rekao je nositelj zajednicke izborne liste i prvi na listi Ivo Zrilic (HSS) na konferenciji za novinare u Guranu.

- Kao stranci s demokršcanskim nacelima obitelj nam je pocetak svega, samo zdrava obitelj može razvijati zdravo gospodarstvo i pridonijeti perspektivnom i ravnomjernom razvoju Hrvatske. Zalagat cemo se za taj razvoj ukljucivanjem znanja i iskustva kako bismo mogli otvarati nova radna mjesta koristeci prirodne resurse. Ankete nezavisnih agencija HSS su pozicionirale kao stožernu stranku desnog centra te ocekujemo glasove biraca desnice koji su razocarani u njihove stranke zbog silnih afera. HSS je u ovom mandatu imao najuspješnije ministre, a iza svog cjelokupnog rada nema nijednu aferu, rekao je Zrilic. Naveo je da je HSS u ovom izuzetno teškom razdoblju uspio ostvariti najbolje rezultate pri ministarstvima turizma i regionalnog razvoja, gdje je imao svoje ministre.

- U Istri je turizam jedna od važnijih gospodarskih odrednica i tu je postignut velik uspjeh, a isto tako svi obrtnici, mali i srednji poduzetnici kao i poljoprivrednici znaju koliko su poticaja i bespovratnih sredstava za svoje djelatnosti dobili u ovom cetverogodišnjem mandatu, dok je HSS bio koalicijski partner sa svojih šest saborskih zastupnika, istaknuo je Zrilic.

- Gospodarski razvoj, a ne štednja i otpuštanja iz javnih uprava, Hrvatsku jedini može izvuci iz krize, naveo je i Zdenko Tomcic, takoder HSS-ov kandidat na listi. - Siromah ne može puno štedjeti nego to može samo onaj koji zaraduje, a to se postiže gospodarskim razvojem koji nam je jedini izlaz, rekao je dodavši da se u Istri rast gospodarstva može postici razvojem turizma i kompatibilnih podrucja te privlacenjem novih investitora. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter