Zdenka Pozaić izlaže u Labinu

Zdenka Pozaić, Vedran Kos i Bruno Hrvatin (R. SELAN)
Zdenka Pozaić, Vedran Kos i Bruno Hrvatin (R. SELAN)

U labinskoj Gradskoj galeriji od četvrtka traje izložba zagrebačke akademske likovne umjetnice Zdenke Pozaić. Izložila je kolaže iz ciklusa K 33 i Hundertwasser u Zagorju te šest grafika u tehnici linoreza i drvoreza. Izložbu su otvorili Vedran Kos, kustos Narodnog muzeja, i Bruno Hrvatin, gradski pročelnik za društvene djelatnosti.

- Drugi put sam u Labinu. Prvi puta bila sam 2011. godine, kada je u ovom prostoru održana skupna izložba keramike i tada me on tako oduševio da sam bila jako sretna kada sam dobila poziv da ovdje održim izložbu. Keramika je ovdje dobro sjela, mislim da bi i skulptura, a radovi na papiru na ovim bijelim plohama dolaze do punog izražaja, kazala je Pozaić prilikom otvaranja izložbe.

Ciklus K 33 posvećen je Kristu i sastoji se od 33 rada, simboličnog broja njegovih godina. Riječ je o kolažima sa intervencijama crtežom, perom, olovkom i bojom. Drugi, Hundertwasser u Zagorju, ciklus koji je u nastajanju, posvećen je osebujnom austrijskom slikaru, grafičaru i arhitektu Hundertwasseru, kojega umjetnica smješta u ambijent Zagorja.

Izložba se može pogledati do 5. rujna. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter