Zdanje obitelji Fioranti postaje galerija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodnjan je u posljednje vrijeme sve bogatiji što se tice kulturne ponude. Nakon što je prije nekoliko dana svecano inauguriran prostor koji je ovaj grad dodijelio umjetnici Roberti Weissman Nagy, uskoro ce biti inauguriran novi galerijski prostor na adresi Portarol bb, a rijec je o zdanju obitelji Fioranti.

- Ta je nekretnina, dugo godina u posjedu naše obitelji, a nalazi se nedaleko od Ulice sv. Rocco u samome centru. Prostor od 120 metara cetvornih za sada je djelomicno ureden, a zahvaljujuci sponzorima i razumijevanju Grada nadam se da cemo ga uspjeti do kraja urediti, kazao je Germano Fioranti.

Fioranti napominje da na toj lokaciji planiraju organizirati razne izložbe, a prva ce biti otvorena 31. srpnja, kada ce se svojim stolicama-skulpturama predstaviti Janez Suhadolc, inace docent pri Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani. Ta ce se izložba, cijim ce se svecanim otvorenjem ujedno inaugurirati i ovaj prostor, moci razgledati do 20. kolovoza od 10 do 12 i od 19 do 21 sat.

- Rijec je o posebno dizajniranim stolicama, a ovaj je umjetnik izradio i stolice za posjeta Svetog Oca Ivana Pavla II. Sloveniji. Nakon toga bit ce otvorena izložba skulptura akademskog kipara Alije Rešica iz Hrboki, a zatim i djela Pietra Lucana iz Trsta, kazao je Fioranti.


Podijeli: Facebook Twiter