Zbratimili se Medulin i slovensko Cerklje

Načelnici  Goran Buić i Franc Čebulj potpisali povelju o bratimljenju (T. GRBIĆ)
Načelnici Goran Buić i Franc Čebulj potpisali povelju o bratimljenju (T. GRBIĆ)

Povelju o bratimljenju Općine Medulin i slovenske općine Cerklje nad Gorenjskem potpisali su danas u Medulinu načelnici dviju općina Goran Buić i Franc Čebulj. Općine su već počele suradnju s obzirom na to da postoje trajni zajednički interesi poput turizma, gospodarstva, maslinarstva, vinogradarstva, kulture, sporta i sudjelovanja na europskim projektima tako da je povelja samo pečat na sve dosad započeto.

Predstavnici Cerklja u Medulinu će boraviti do nedjelje družeći se i razmjenjujući iskustva na polju poduzetništva, europskih projekata, odgoja i obrazovanja te aktivnog starenja.

- Susret se financira sredstvima iz programa "Europa za građane", a Općina Medulin nastoji unaprijed biti dio Europe. Nadam se da će nam slovenski kolege pomoći i malo pogurati pri ulasku u Europsku Uniju, rekao je Buić.

Slovenski načelnik izrazio je zadovoljstvo boravkom u Medulinu te opisao Cerklje kao općinu od 7.188 stanovnika gdje ima preko 600 obrtnika, a 16 posto mještana se bavi poljoprivredom. U općini je i skijalište Krvavec te aerodrom Brno. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter