Zborsko zajedništvo u Puli

Mješoviti zbor La Cantoria di Canischio
Mješoviti zbor La Cantoria di Canischio

Osmi međunarodni zborski festival Cantate Croatia zaključen je velikim koncertom u Domu hrvatskih branitelja u nedjelju navečer. Ovaj festival započeo je dan ranije s dva koncerta - jedan je održan u Domu hrvatskih branitelja i drugi u crkvi sv. Franje, a sada su svi sudionici i njihovi gosti nastupili zajedno.

Mandolinisti KUD-a "Lino Mariani" predstavili su se skladbama kao što su "Vilo moja", "O Marinariello", "Night in white satin", Historia di un amor", a potom su tu nastupili učenici glazbene škole: saksofonist Bruno Martinović, violinistica Letizia Ulika Roce, violončelistica Anamarija Bukovnik uz glasovirsku pratnju Maše Pavićević.

Mladi zbor Zajednice Talijana Carillon izveo je djela "Levan polkka" i "Una storia de amor" pod vodstvom Irene Vladisavljević, koja je dirigirala i Mješovitim pjevačkim zborom "Matko Brajša Rašan", a koji je interpretirao "Protuletje lepo" Vinka Žganeca i narodnu "Zrasla mi ladonja".

Mješoviti zbor La Cantoria di Canischio otpjevao je "Over the rainbow" i "We shall overcome", a uz svoju dirigenticu Patriziu Ferro.

KUD "Ive Jurjević" uz dirigenticu Anamariu Doricich pjevao je "Kolo" iz opere "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca te "The Lion Sleeps Tonight" Georgea Davida Weissa.

Gosti iz Švicarske izveli su pak "The Lion King" Eltona Johna i "Uber den Wolken" Reinharda Meya, a uz pratnji pulskog pijanista Sandra Vešligaja.

Svi su zborovi sudionici dobili priznanja, kao i aplauze brojne publike.

Organizator je bio Marco Polo tours iz Rovinja, a pokrovitelj Turistička zajednica grada Pule. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter