Zborovi, mandolinisti i gosti plesači


Iznimno uspješnu godinu okrunjenu nagradom s nedavnog natjecanja u Rimu, Kulturno-umjetničko društvo „Lino Mariani“ privelo je kraju tradicionalnim božićno-novogodišnjim koncertom u prepunoj dvorani Zajednice Talijana.

Započelo je s mandolinistima koji su pod vodstvom maestre Klare Cerin izveli tri pjesme, a uz njihov nastup članovi Art Dancea pod vodstvom Tatjane Samuele Ban izveli su plesnu točku. Art Dance imao je i svoju točku na sredini programa.

Ženski zbor s dirigenticom Oriettom Šverko otpjevao je „Piccola canta di Natale“ (Bepija de Marzija), kao i poznate „Notte di luce“, Go Down Moses“ i „Noel“. Za glasovirsku pratnju svih zborova bio je zadužen maestro Branko Okmaca, vrijedan dugogodišnji suradnik ovoga KUD-a.

Muški zbor s dirigenticom Ileanom Pavletić Perosa imao je na repertoaru Brahmsovu „Buonanotte bambini“, zatim „La notte di Natale“, autorskog dvojca - nezaboravnog maestra Nella Milottija te novinara, književnika, prevoditelja i kantautora Daniela Načinovića, kao i „A la nanita nana“ i „Roma, nun fa' la stupida stasera“.

Mješoviti zbor, također s dirigenticom Ileanom Pavletić Perosa otpjevao je gregorijansku skladbu „Venite fedeli“, tradicionalnu talijansku „Tu scendi dalle stelle“ i tradicionalnu englesku „Gioia al mondo“.

Kraj je bio u znaku ujedinjenih zborova i mandolinista te svih maestra, a na repertoaru su bile prigodne blagdanske, nezaobilazne pjesme, kao što su „White Christmas“, odnosno „Bianco Natale“ i Stille Nacht.

Velika zasluga za organizaciju ovoga koncerta te za uspješne nastupe i gostovanja ovoga KUD-a ide njegovoj predsjednici Loretti Godigna. Kroz program je vodio Vito Paoletić. (V. BEGIĆ, snimio S. BESTULIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter