Zbornik s medunarodnom recenzijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je predstavljen zbornik radova sa 6. medunarodnog muzikološkog skupa "Iz istarske glazbene riznice" koji se prije dvije godine u organizaciji novigradske Katedre za glazbu Cakavskog sabora održao s temom "Ruralna i urbana glazba Istarskog poluotoka".

O sadržaju novog izdanja, cije je predstavljanje organizirano u suradnji s Odjelom za obrazovanje ucitelja i odgojitelja pulskog sveucilišta, govorile su urednica mr. Ivana Paula Gortan Carlin i dr. Mirna Maric, a prireden je i glazbeni program s djelima istarskih skladatelja koji svoje kreacije temelje na tzv. istarskoj ljestvici.

"Ovaj zbornik rezultat je skupa koji je u cijelosti bio posvecen tradicijskoj glazbi Istre, odnosno njenom refleksu i poticaju za stvaranje umjetnickih glazbenih djela, rekla je", izmedu ostalog, dr. Maric govoreci o svih devet radova zbornika.

"Ono što je vrijedno i novo kod ovog zbornika jest da posjeduje medunarodnu recenziju te da je registriran u RILM-u (Répertoire International de Littérature Musicale), svjetskoj bazi podataka", porucila je Gortan Carlin.

Ujedno je najavila sedmi skup koji ce se održati 31. svibnja u Puli, odnosno 1. lipnja u Sovinjaku. Bit ce, tradicionalno, posvecen istarskoj glazbenoj riznici i Slavku Zlaticu, cija se 100. obljetnica rodenja slavi ove godine.

Program su glazbom uvelicali pijanistica Elda Krajcar Percan, Diego i Daniel Vitasovic koji su nastupili na sopelama, mehu i šurlama te Vedran Vojnic za vibrafonom u pratnji pijanistice Vesne Ivanovic Ocvirk.


Podijeli: Facebook Twiter