Zbor Rubino nagrađen u Bratislavi

Rubino na natjecanju u Bratislavi
Rubino na natjecanju u Bratislavi

Komorni zbor Rubino iz Rovinja sudjelovao je na velikom pjevačkom natjecanju božićnih pjesama VII. International Festival of Advent and Christmas Music 2012. u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi, gdje je u kategoriji komornih zborova, u konkurenciji zborova iz čitavog svijeta, osvojio brončanu diplomu i ukupno drugo mjesto. Zborom je ravnala Tatjana Merkl.

Unatoč velikoj konkurenciji od ukupno 28 zborova i više od tisuću pjevača koji su se natjecali u nekoliko kategorija, Rubino se vratio s nagradom koja je ponovo potvrdila uspješnost i kvalitetu zbora. Također, na natjecanju u Pragu lani je u studenom osvojio srebrnu plaketu.

U Bratislavi se Rubino predstavio vrlo zahtjevnim skladbama, i to "Oče naš" Bruna Krajcara, "O nata lux" Mortena Lauridsena, poznatom "Carol of the bells" Mykole Leontovicha i Rachmaninovom "Bogoroditse Devo" te je osvojio ukupno 79,9 bodova.

Osim sudjelovanja na natjecanju rubinovci su dan prije održali koncert u jezuitskoj crkvi, gdje su izveli "Dormi Jesu" Luca Jacobsa, "Ariju" Johanna Sebastiana Bacha, Davisovu "The litlle drummer boy" i afričku narodnu "Siyahambu".

U Bratislavi su uspostavili prijateljstva i kontakte sa zborovima iz Južnoafričke Republike i Australije, koji će vjerojatno prerasti u suradnju i moguća gostovanja. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter