Zbor Rubino izveo svoj ljetni koncert

Rubino (A. P.)
Rubino (A. P.)

Komorni zbor Rubino je izveo svoj tradicionalni ljetni koncert na Poljani sv. Tome u povijesnoj jezgri Rovinja. Izveli su niz pjesama iz svog bogatog repertoara, duhovnog i svjetovnog karaktera, od kojih su neka objavljenja na njihovom novom nosaču zvuka "Zvono".

Koncert je započet skladbom "Oče naš" B. Krajcara, a nastavljena "Ariom" J. S. Bacha i "Leatentur Caeli" H. L. Hasslera. Od duhovnih pjesama izvedeni su još tradicional "Aman" u aranžmanu voditeljica zbora Tatjene Merkl. Ovaj dio programa zaokružio je crnački spiritual "Siyamamba".

U programu isprepletenih stilova izvedeni su Puccinijev "Nessun dorme" u aranžmanu Tatjane Merkl, Sartorijev "Time To Say", također u njenoj obradi, te zahtjevna "Insalata" R. Gennea, za koji je zbor dobio najveći pljesak vjerne rovinjske publike i turista, koji su se načičkali na i oko maloga trga. Dugi pljesak dobila je i izvedba hita Abbe "Take A Chance", također u obradi Tatjane Merkl, te poznati južnoafrički tradicional "The Lion Sleeps Tonight". Izvedene su i domaće uspješnice "Izrasla ružo rumena" D. Šimere, "Ribari", poznate u izvedbi Vinka Cocea i Gibonjijeva "Projdi vilo" u aranžmanu B. Radić. Nakon dugotrajnog pljeska za bis je izvedena "Barbara Ann" Beach Boysa.

Komorni zbor Rubino započeo je s radom početkom 1998. godine. Osim što je poznat ljubiteljima zborskog pjevanja u Rovinju, Istri i u Hrvatskoj, osvojio je srebro na Međunarodnom natjecanju zborova u Pragu, a na istom natjecanju u Bratislavi i brončanu medalju. Ove je godine izdao svoj treći CD. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter