Zbogom plastičnim stolovima i stolcima u starom gradu

Na ugostiteljskim terasama se zabranjuje postavljanje plastičnih stolova i stolaca (N. LAZAREVIĆ)
Na ugostiteljskim terasama se zabranjuje postavljanje plastičnih stolova i stolaca (N. LAZAREVIĆ)

U protekla tri tjedna gradonačelnik Boris Miletić donio je čak 64 odluke. Među ostalima, odluke o raspisivanju natječaja za zakup javnih površina, odluke o planu operativnog restrukturiranja dužnika u postupku predstečajne nagodbe, a donesene su i odluke o kriterijima za postavljanje ugostiteljskih terasa na javnim površinama.

Odlukom o kriterijima za postavljanje ugostiteljskih terasa određene su površine u gradu na kojima je moguće organizirati ugostiteljske terase te osnovni kriteriji elemenata na terasi.

Površine na kojima mogu biti smještene terase svrstane su u tri zone. Prvu zonu čine sve površine unutar proširenog obuhvata povijesne jezgre, drugu zonu čine površine unutar obuhvata PUP-a Stari Grad Pula, a treću zonu čine sve preostale površine u gradu.

Terase koje će se postaviti ne smiju ometati odvijanje pješačkog, kolnog te prometa interventnih vozila, ne smiju sprječavati ili otežavati korištenje zgrada ili drugih građevina, te ne smiju ugrožavati sigurnost ljudi, odnosno ne smiju negativno utjecati na oblikovanje i funkcioniranje okolnog prostora.

Svi elementi terase moraju biti izrađeni od suvremenih materijala, jednoobrazni, a na ugostiteljskim terasama se zabranjuje postavljanje plastičnih stolova i stolaca, drvenih klupa i plastičnih cvjetnih vaza, a zaštita od sunca mora biti bijele ili bordo boje. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter