Zbogom Goranu Praštalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezamjenjiv, srcan, srdacan, jednostavan, kreativan, majstor improvizacije, poseban - samo su neke od rijeci kojima su se na komemoraciji u Muzeju suvremene umjetnosti Istre prijatelji, suradnici, sugradani oprostili te odali pocast Goranu Praštalu Bati, preminulom prošlog cetvrtaka u 55. godini života.

Izražavajuci sucut, Gorka Ostojic Cvajner pred mnogobrojnim Batinim prijateljima koji su se ondje okupili, kazala je da je njegov odlazak svima koji su ga znali odlomio dio duše te da ce Bato zauvijek živjeti u mislima i djelima koje je ostavio.

Bio je covjek velikog srca, iznimno druželjubiv, covjek na kojeg se moglo osloniti, rekla je Ostojic Cvajner te je napomenula da ni mjesto na kojem je održana komemoracija bez Bate ne bi bilo isto. Prisjetila se s koliko je volje, žara i ljubavi prionuo na uredivanje muzeja, koliko se strastveno zaljubio u samu ideju.

Fabrizio Radin osvrnuo se, medu ostalim, na njegov rad u Rojcu koji je, kako kaže, shvacao kao osobni projekt, ciji je bio sastavni dio.

- Uvijek kad bi govorio o Rojcu, govorio bi "mi", što još jedanput dokazuje da je Bato Rojcu istinski pripadao i gotovo djecacki pristupao svakom novom projektu, rekao je Radin.

Pojedinih detalja, poput onoga kada je iskljucio struju za pola zgrade Rojca za predstavu kojoj je nedostajalo struje, prisjetio se i Moris Žikovic rekavši da ce se Pula sjecati Bate. "Sjecat cemo ga se i pocašceni smo jer je u naše živote unosio radost i neizmjerni optimizam, duh koji nam je ostavio neka nam je na cast i ponos", rekao je Žikovic.


Podijeli: Facebook Twiter