Zbog Zemunaca Josipovic saziva VNS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dok predsjednik Ivo Josipovic najavljuje sjednicu Vijeca za nacionalnu sigurnost, policija još uvijek provjerava sve nove informacije do kojih se došlo nakon okršaja Sretka Kalinica i Miloša Simovica, pripadnika Zemunskog klana koji su od 2003. godine, nakon sudjelovanja u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana ?indica, bili u bijegu.

Josipovic je dao naslutiti da ce na skorom sastanku VNS-a biti rijeci i o lociranju srpskih kriminalaca koji su se pred tamošnjim pravosudem sakrili upravo u Hrvatskoj. I srbijanska i hrvatska policija sada isticu zavidnu suradnju u akciji pronalaženja Kalinica i Simovica, zbog cega pomalo u drugi plan pada cinjenica da je dvojac punih sedam godina bio u bijegu, a evidentno se kretao Balkanom. Da se nisu sukobili, pitanje je kada bi bili otkriveni.

Za sada je pouzdano da je u Hrvatskoj nakon ovog obracuna ostao tek Sretko Kalinic. Još uvijek nije formalno uhicen iako je za njim raspisana medunarodna tjeralica, ali je pod nadzorom policije u bolnici "Sestara milosrdnica". Tamo je smješten nakon što ga je Simovic ranio. Povod tom okršaju, prema posljednjim policijskim informacijama, bilo je Kalinicevo uplitanje u Simovicev brak.

Naime, Kalinic se navodno upustio u avanturu sa Simovicevom suprugom. No, dio upucenih u ovaj slucaj ne vjeruje u tu konstrukciju, vec su skloniji prikloniti se tezi da je u pitanju podjela novca koji je sve slabije kapao iz izvora u Srbiji.

Postoje i oni koji smatraju da je Simovic trebao ubiti Kalinica koji je pak odgovoran za ubojstvo Cvetka Simica, cije je raskomadano tijelo pronadeno u jezeru Jarun. Simic se spominjao kao jedan od ljudi od povjerenja Darka Šarica, balkanskog narkobossa s kojim je, kako se može zakljuciti, povezan i Simovic.

Naime, nakon što je 2007. godine lociran u mjestu Baošici u Crnoj Gori, u pomoc mu je odmah priskocio visokopozicionirani djelatnik tamošnje tajne službe. Sada je ta osoba identificirana kao glavni zaštitnik klana Darka Šarica. (A. RAIC-KNEŽEVIC, I. FUKA/Novi list)

Simovic u najcuvanijem dijelu zatvora
Miloš Simovic, uhiceni pripadnik zemunskog klana, prebacen je u najcuvaniji, sedmi paviljon požarevackog zatvora Zabela, na izdržavanje maksimalne zatvorske kazne (40 godina) i saslušava se o neriješenim ubojstvima srpskih kriminalaca iz ranijeg razdoblja. Prema neslužbenim saznanjima, Simovic je vec rekao da su izvjesno vrijeme on i Kalinic bili u sukobu zbog novca. (B. O. I.)


Podijeli: Facebook Twiter