Zbog zatvaranja ulice kaos u centru Pule

Neviđene gužve jučer u centru Pule (poslao čitatelj)
Neviđene gužve jučer u centru Pule (poslao čitatelj)

Iako je početkom tjedna bilo najavljeno da će danas u jutarnjim satima u Puli početi preusmjeravanje otpadnih voda iz kanala Pragrande na pomoćni kanal u Anticovoj ulici, zbog čega će na snazi biti privremena regulacija prometa, što će uzrokovati i otežano prometovanje vozilima, činjenica je da je danas nastao pravi kaos u tom dijelu grada.

Razlog je nenajavljeno zatvaranje dijela Laginjine ulice i zabrana skretanja iz Dobriline prema Giardinima. Stoga su se sva vozila koja su dolazila s Radićeve ili s Verude upućivala prema Trgu Republike, odnosno oko tržnice ponovno do zgrade kazališta i onda prema Giardinima. To je od 15 sati izazvalo neviđene gužve u Dobrilinoj, Smareglinoj, ali i svim ostalim ulicama u okruženju.

Brojni vozači nazvali su nas ne vjerujući očima: u situaciji kada se bliži vikend, kada je riva ionako zatvorena, a radi se i u Šijani, odjednom se zatvara još jedna, i to vrlo bitna ulica, poveznica na relaciji Veruda - Vidikovac te dalje prema centru grada i Šijani.

- Doista nismo ni mi u Gradu znali da se taj dio Laginjine namjerava posve zatvoriti za promet. Provjerom nam je to i potvrđeno, a po najavama ulica će biti zatvorena do ponedjeljka, kada bi izvođenje takozvanog by-passa na raskrižju kod zgrade kazališta trebalo biti dovršeno, saznajemo u Odsjeku za informiranje Grada Pule.

Dakle, neviđeni kaos koji ionako vlada na pulskim ulicama danas je dodatno intenziviran i to, što se kaže, jednim potezom pera. Je li doista bilo nužno te radove planirati za petak, pred vikend, da ne kažemo i za početak turističke sezone, brojni vozači koji su bili danas u gradu sigurno bi, najblaže rečeno, niječno odgovorili. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter