Zbog žalbi nova bolnica opet na čekanju

Prije nešto više od godinu dana formalno započeta gradnja da se ne izgubi građevinska dozvola (M. ANGELINI)
Prije nešto više od godinu dana formalno započeta gradnja da se ne izgubi građevinska dozvola (M. ANGELINI)

Premda je bilo teško povjerovati u optimistične najave da bi gradnja nove pulske bolnice trebala počela 15. kolovoza, sada je već izvjesno da i taj datum pada u vodu. U ovom trenutku nemoguće je dobiti konkretnu informaciju kada kreće gradnja koju su prolongirale dvije žalbe upućene Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave, a koje su uputile tvrtke Zagrebgradnja i Vianini Lavori S.p.A. iz Rima. Spomenute tvrtke žalbe su uputile na odluku povjerenstva koje je u lipnju kao najboljeg ponuditelja za gradnju nove bolnice odabralo splitsku zajednicu ponuđača Lavčević koja je ponudila cijenu od 342.008.653 kuna s PDV-om.

No ubrzo je na takvu odluku reagirala i Udruga poslodavaca u graditeljstvu čiji je direktor Zdenko Karakaš upozorio na preveliki raspon u cijeni jedanaest pristiglih ponuda, a zamjerke je imao i na predugačak rok gradnje na što se očitovao i zamjenik predsjednice povjerenstva Valerio Drandić kazavši tada da potonji očito zastupa nečije interese i istupa u ime onih koji su nezadovoljni odlukom Povjerenstva.

Već tada je bilo jasno da su žalbe na pomolu i da je cijeli projekt gradnje opet na čekanju, no pitanje na koje još nitko nema odgovor je - dokad? Koliko im treba da razmotre žalbu i kada bi se eventualno moglo očekivati rješenje, pitali smo Državnu komisiju za kontrolu postupka javne nabave od kojih pak nismo dobili konkretan odgovor. Naime, zamjenik predsjednika Državne komisije Anđelko Rukelj tek je potvrdio da je Državna komisija primila dvije žalbe rekavši "da će odluka biti donesena u zakonom propisanom roku, te će se sukladno toj odluci odvijati nastavak postupka javne nabave".

S godišnjeg odmora javila nam se i sanacijska upraviteljica dr. Irena Hrstić koja je kazala da se bolnica očitovala o navodima u žalbi i očitovanje poslala Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave te da još nemaju nikakvu povratnu informaciju.

"Čekamo očitovanje komisije. Ne možemo prejudicirati što će oni odlučiti i sada je komisija na potezu. Ako ne prihvate žalbe, bolnica već idući dan može potpisati ugovor s izvođačem. Ne bude li tako,  za očekivati je da će se sve prolongirati na skoro dva mjeseca, kazala je sanacijska upraviteljica dr.Irena Hrstić. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter