Zbog utakmice u subotu navečer zatvoreni Giardini

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Kako putnike obavještava Pulapromet, u subotu, u vremenu od 22.30 do 23.30 sati, autobusi javnog gradskog prijevoza neće voziti Giardinima. Policija na taj način želi spriječiti sve moguće incidente na Giardinima s obzirom da su se u slavlju nakon pobjede nad Španjolskom na Giardinima pojedinci popeli na krov autobusa javnog gradskog prometa.

Promet vozilima bit će dozvoljen uz regulaciju policije koja će prema potrebama, ukoliko se budu stvorile gužve, zatvoriti Giardine za sav promet.

Autobusi će tada voziti zaobilazno Zagrebačkom ulicom preko tržnice te dalje prema Verudi i Stoji i u povratku prema Autobusnom kolodvoru.

Kako je uoči utakmice osmine finala EURO-a između Hrvatske i Portugala, koja počinje u 21 sat i može se pratiti organizirano na Forumu na velikom platnu, te se očekuje više od tisuću navijača, koji će se u slučaju pobjede Vatrenih sliti u centar grada i pulske ulice, policija poziva navijače na dostojanstveno bodrenje vatrenih, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, te da izbjegavaju protupravno ponašanje. U priopćenju PU istarske navodi se da, uz očekivane oblike ponašanja, kao što su glasno navijanje, pjevanje i korištenje zvučnih signala, ponekad se događa da pojedinci pale baklje ili koriste druga pirotehnička sredstva, razbijaju boce, uništavaju inventar te da prilikom vožnje ugrožavaju svoju sigurnost ili sigurnost drugih osoba (vožnja u koloni na krovovima vozila, sjedenje na otvorenim prozorima i slično).

“Uvažavajući želju građana da navijanjem podrže hrvatsku nogometnu reprezentaciju, policija apelira na navijače da pritom vode računa i o sigurnosti, kako vlastitoj, tako i drugih osoba. Pozivamo sve navijače da se prilikom praćenja utakmice ponašaju civilizirano te da navijaju fer i korektno, bez izazivanja incidenata. Kako bi se osiguralo da za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice ne dolazi do narušavanja javnog reda i mira ili drugih oblika protupravnih ponašanja, policijski službenici Policijske uprave istarske pojačano će obilaziti sva mjesta na kojima će se organizirati gledanje prijenosa utakmica hrvatske reprezentacije (sutra u večernjim satima te eventualno u daljnjem krugu natjecanja).”, stoji u priopćenju PU istarske.

(G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter