Zbog Uskrsa tanji novcanici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosjecna potrošacka košarica cetveroclane obitelji za mjesec ožujak iznosila je 6.678 kuna, odnosno bila je za 0,08 posto skuplja nego u veljaci. Pula je s košaricom teškom 7.186 kuna i dalje najskuplji grad u Hrvatskoj.

No, ovog ce mjeseca košarica, prema izracunu Nezavisnih hrvatskih sindikata, biti za petstotinjak kuna skuplja buduci da ce mnogi gradani za Uskrs poželjeti barem nešto bogatiji blagdanski stol. Ovomjesecna ce, dakle, uskrsna košarica u prosjeku biti teška oko 7.178 kuna, a ona pulska cak 7.686 kuna.

- Mnogi ce dobiti bonove u vrijednosti 400 kuna, a uskrsnice ce iznositi najcešce do tisucu kuna, kao i prethodnih godina, no zbog utjecaja recesije i one ce biti nešto niže, što ne znaci da nece biti onih koji ce isplatiti više. Iako ce se najviše kupovati hrana, ponudaci tehnicke robe imat ce posebne akcije i pogodnosti, navode iz NHS-a.

Najviše ce se, dakle, trošiti na hranu. Trgovci su se za povecanu potražnju itekako dobro pripremili te kupcima nude brojne popuste i pogodnosti poput akcija "kupi dva - dobiješ tri", raznih nagradnih igara te bonova s popustima koje je moguce iskoristiti prilikom sljedecih kupovina. Gotovo su svi veci trgovacki centri snizili cijene najprodavanijih uskrsnih artikala poput raznih šunki.

Tako je kilogram kuhane šunke u jednom marketu sa 104 snižen na 82, pecene šunke s 90 na 66, a domace dimljene sa 66 na 46 kuna. U nekim ducanima uskrsni se artikli poput boja i naljepnica za jaja i dekoracija vec prodaju u pola cijene.

Oprez, cijene su i dalje vrlo raznolike, posebice za jaja i artikle za kolace. Primjerice, paketi od deset jaja prodaju se po cijeni od 8,99 do cak 15 kuna. Dakle, razlika je i više nego evidentna.

I još jedna preporuka, iako su rotkvice i mladi luk u pojedinim marketima jeftiniji nego na tržnici, u srijedu su se na jednom od štandova na pulskoj tržnici jaja, i to ona XL kategorije, prodavala po kunu. Nije potrebno ni reci da su se prodavala k'o luda.


Podijeli: Facebook Twiter