Zbog stresa djelatnika Elektroistre angažirana "žena inspiracija"

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Djelatnici Elektroistre, odnosno odnedavno Elektre Hrvatske elektroprivrede, išli su "po dekretu" na kratki motivacijski seminar za što je HEP angažirao "ženu inspiraciju" Kristinu Bulešić, vlasnicu firme Inspiracija d.o.o.. O kakvom se poslovnom angažmanu radi te zašto je djelatnicima bila potrebna takva motivacijska "injekcija" upitali smo Službu za odnose s javnošću HEP-a.

"Kristina Bulešić je za potrebe šalterskog osoblja, djelatnika HEP ODS-a, Elektroistre Pula, održala jednokratni trening (tečaj) o upravljanju stresom, a u cilju podizanja kompetencija zaposlenika u području prodaje te unapređenja odnosa s kupcima", pojašnjavaju iz HEP-a. Iz odgovora je ostalo nejasno zašto se to tek sada radi kada je upravo šalterima skraćeno radno vrijeme do svega 11 sati. Nedavno smo naime pisali kako su brojni upućeni ukazivali na mogućnost da se šalterske službe u pulskoj Elektroistri potpuno ugase, dok bi od pogona nešto moglo preostati u Puli. Blagajne u zgradi Elektroistre već odavno ne rade, a radno je vrijeme šaltera za upite i pritužbe potrošača od početka rujna svedeno na 7-11 sati. Direktor Elektroistre Zvonko Liović to je pojasnio rekavši da se ovako skraćeno radno vrijeme šaltera pokazalo boljim, rentabilnijim.

"Svi potrošači dođu u to kraće radno vrijeme i na šalterima nema praznog hoda, a otvoreno je svih šest šaltera i nema čekanja, ni redova", govorio je Liović.

No, na upit hoće li isti tretman imati i svi ostali zaposlenici unutar grupacije HEP-a i za koliki je iznos Bulešić angažirana, tek kratko kažu da je "honorar poslovna tajna". (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter