Zbog "stepenice" osobe u kolicima ne mogu novim nogostupom

Mladen Pucarić potkrijepio je tvrdnje fotografijama
Mladen Pucarić potkrijepio je tvrdnje fotografijama

Osnivač Društva tjelesnih invalida Mladen Pucarić ovih je dana u javnosti ukazao na nedostatke novog nogostupa na cesti koja vodi do Pizzarije Tivoli u Puli. Kako je ukazao na društvenim mrežama "do postavljanja dodatnog asfalta od 4 centimetara, taj nogostup ne mogu koristiti osobe u kolicima".

U moru komentara koje je izazvao valja izdvojiti navodni odgovor iz Grada da "cesta prema Tivoliju nije dovršena. Očekuju se daljnji radovi kada će cesta radi polaganja vodovodnih cijevi i druge instalacije u cijelosti biti ponovno prekopana. Postojale su dvije opcije: Ili ostaviti bijeli put do kompletnog dovršetka radova ili staviti tek tanki sloj asfalta. Odlučili su se za ovu drugu opciju. Kompletan dovršetak radova, kada će razina kolnika biti podignuta za dodatna 4 centimetra, očekuje se slijedeće kalendarske godine", doznali su njegovi komentatori.

Službeni odgovor zatražili smo i mi u Gradu Puli i doznali kako će "nadležne službe Grada Pule izvršiti uvid na terenu i ukoliko se ustanove odstupanja od projekta, poduzet će odgovarajuće korake i sanirati eventualne nedostatke".

"Napominjemo da je Grad Pula s ciljem uređenja kvalitetne pješačke komunikacije prema Sportskom centru Tivoli dodatno uredio prometnu površinu u Ulici Veli Vrh koja u potpunosti zadovoljava sve kriterije pristupa osoba s invaliditetom i ostalih pješaka. Asfaltirana je prometna površina u Ulici Veli Vrh te je postavljena i nova zaštitna ograda na raskrižju Partizanskog puta i Ulice Veli Vrh koja je svojom širinom prilagođena invalidskim kolicima, dječjim kolicima i svim ostalim pješacima", piše u službenom odgovoru iz Grada Pule. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter