Zbog snijega odsječena naselja kod Karlovca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog problema uzrokovanih snijegom u Karlovačkoj županiji u tijeku je više desetaka raznih intervencija, od popravaka električnih vodova, pomaganja ljudima u nedostupnim naseljima do uklanjanja stabala s prometnica, doznaje se u  karlovačkom Centru 112.

U Elektri Karlovac kažu da su od noćas na terenu službe svih dislociranih pogona, jer su povremeni ili višesatni prekidi napona na cijelom području Karlovačke županije.

Također zbog nestanka struje, u prekidu je i vodoopskrba u Vukmaniću i Knez Gorici.

Na području Slunja najveći problem je nedostupnost mnogobrojnih zaselaka. Unatoč snijegu, po riječima ravnateljice slunjskog Crvenog križa Mirjane Puškarić od nedjelje do danas, uspjeli su doći do gotovo svih 130 korisnika i dostaviti im hranu i lijekove, a uz pomoć Hrvatske gorske službe spašavanja danas prvi put pokušavaju doći do područja Primišlja, Tržića, Donje Visočke i Poloja, gdje je nekoliko korisnika potpuno odsječeno.

Puškarić dodaje kako su djelatnici Crvenog križa, koji redovito dostavljaju hranu tim ljudima, do nekih se morali probiti čisteći snijeg i nekoliko stotina metara, a do nekih su iskopali prave tunele u snijegu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter