Zbog širenja postojećeg rotora ostaju bez krova nad glavom

Cesta u Umagu gdje bi se širio kružni tok
Cesta u Umagu gdje bi se širio kružni tok

Shrvana i nemoćna 73. godišnja Umažanka Danica Magdić, koja zajedno sa svojim bratom Ivanom Jergovićem posjeduje stan od 150 četvornih metara u ulici Ernesta Miloša 28, ovih dana ne spava mirno. S obzirom da se kuća u kojoj se nalazi njezin stan planira rušiti radi proširenja već postojećeg kružnog toka, izvlašćuju je po sili zakona, što može i razumjeti, no predviđena je nadoknada, kaže, nepravedna. Podsjetimo, dana 24. studenog prošle godine na sjednici Gradskog vijeća je utvrđen interes Grada Umaga za provođenje postupka potpunog izvlaštenja nekretnine, u svrhu rekonstrukcije Kolodvorske ulice.

Novac nije što i krov nad glavom

- Procjena sudskog vještaka graditeljske struke je nerealna i preniska. Kvadrat nekretnine u njegovom elaboratu iznosi 1.050,3 eura. Polovni stanovi se na toj lokaciji u Umagu prodaju i do 2.000 eura po četvornom metru. Iz tog razloga smatram da se treba napraviti nova procjena, koja neće biti temeljena isključivo na građevinskim, već i na tržišnim osnovama. Stan ne prodajem svojevoljno, Grad Umag mi ga silom oduzima. Uplašena sam, stara i bolesna. Bojim se i ne znam kako ću sve ovo izdržati, kaže Magdić koja poziva umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea da joj omogući dostojanstveni život.

Nakon što je 6. rujna prošle godine od Ureda državne uprave u Puli, odnosno službe za imovinsko pravne poslove, ispostava Buje, dobila elaborat procjene tržišne vrijednosti nekretnine, Magdić nije uspjela u danom roku napisati žalbu s obzirom da je zbog cjelokupne situacije potražila pomoć u Klinici za psihijatriju Vrapče, gdje joj je dijagnosticiran anksiozno depresivni poremećaj.

- Ne znam što će dalje biti sa mnom. Kada smo razgovarali s gradonačelnikom, on nije imao sluha za rješavanje problema. Moj brat i ja nismo uspjeli doći do riječi i iznijeti svoje stajalište. Rekao je da nam nije dužan dodijeli zamjenski stan, već samo odštetu po procjeni vještaka. Otišli smo vrlo nezadovoljni jer smo očekivali humaniji pristup prema svojim sugrađanima. Novac nije isto što i krov nad glavom.

U zgradi, kakva je takva je, ističe da posjeduje stan koji joj je dobar i pogodan za stanovanje. (Tea GRGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter