Zbog semafora usporeno Medulinskom cestom

Zbog izgradnje novog prilaza Kaštijunu Medulinskom se vozi usporeno (N. LAZAREVIĆ)
Zbog izgradnje novog prilaza Kaštijunu Medulinskom se vozi usporeno (N. LAZAREVIĆ)

Zbog radova na rekonstrukciji raskrižja Medulinske ceste i pristupne prometnice do Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun" uvedena je privremena regulacija prometa. Promet je na Medulinskoj cesti reguliran semaforima uz naizmjenično propuštanje vozila, dok će izlaz Ulice Put od fortica na Medulinskoj cesti biti zatvoren za sav promet i to u vremenu od 6. rujna pa sve do 22. listopada.

Zaobilazno za Šikiće

Zaobilazni pravci za Šikiće bit će, iz smjera Medulina prema Puli, Medulinskom cestom preko rotora na Medulinskoj te Ulicom Prekomorskih brigada (gradskom obilaznicom) do rotora sa Šišanskom cestom. Iz smjera Pule zaobilazni pravac je Medulinskom cestom do rotora Marinoni i dalje po "vanjskoj obilaznici" do rotora sa Šišanskom cestom.

Podsjetimo, gradnja pristupne prometnice do ŽCGO-a Kaštijuna od strane Medulinske ceste počela krajem srpnja. Prema upozorenju Županijskog centra 112, radovi će trajati gotovo tri mjeseca, upravo do 22. listopada, a zbog njih se i uvodi privremena regulacija prometa na tom dijelu Medulinske ceste zbog čega vozači moraju voziti pažljivije i obratiti pažnju na znakove.

Prilaz Kaštijunu

Iz oznaka na samom gradilištu može se iščitati da je zatvorena dionica pristupne ceste do Kaštijuna jer je to sada ulaz/izlaz s gradilišta te da je zatvoren dio u dužini od 1.900 metara. Izvođač radova je pulska tvrtka Cesta, projektanti su Via ing, El Roy i Vodovod iz Pule te Spi iz Medulina. Za nadzor je odabrana tvrtka Burić iz Pule.

Prema najavama, vrijednost radova je 13,6 milijuna kuna koji su osigurani iz kredita Europske investicijske banke.

Iz Grada Pule poslali su i obavijest da će 18. rujna, u razdoblju od 12 do 16.30 sati biti osiguran nesmetan prolaz biciklistima biciklističkog dijela međunarodne triatlon utrke IRONMAN 70.3 Pula, koji se iz smjera Šikića kreću Putom od forica, te skreću udesno na Medulinsku cestu. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter