Zbog rendgena i sezona u pitanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Informacija o skupo placenom, ali neispravnom rendgenu koji ne prepoznaje eksploziv doslovce je šokirala direktora Turisticke zajednice Istre Tomislava Popovica, koji je o svemu doznao tek u Glasu Istre. Kaže da ne može zamisliti kakve bi sve negativne posljedice mogla imati Istra kao turisticka destinacija.

- Jednostavno ne mogu vjerovati da se tako nešto može desiti, pogotovo ako je tocno da je rukovodstvo vec duže vremena znalo za problem i ništa nije poduzelo. Ovo je prestrašno, osobito u trenucima krize, zbog cega smo vec imali problema s ruskim tržištem, a nedavno je u pitanje doveden i medunarodni status.

Cini mi se da je ovo samo "tocka na i" i definitivno u Zracnoj luci treba doci do ozbiljnih promjena. O svemu sam doznao iz novina i ako se pokaže da je sigurnost ugrožena, netko bi trebao snositi odgovornost, rekao je Popovic.

Bivši direktor Zracne luke Lenko Uravic svojevremeno je oštro osudio rukovodstvo pulskog aerodroma zbog moguceg gubitka medunarodnog statusa, a nije ih štedio ni sada, kada se pokazalo da se baš i nisu pretrgli da promptno riješe narušeno pitanje sigurnosti.

Uravic veli da bi zbog ovakvih propusta svugdje u svijetu "letjele glave". - Po meni je kriva Uprava, koja je ocito sve ovo vrijeme znala za propuste, a na kraju javnost o svemu doznaje iz novina.

Po njegovim rijecima, uskoro ce se vidjeti kako ce reagirati Nadzorni odbor Zracne luke, a, tvrdi, bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se postaviti i Skupština društva na celu s resornim ministrom.

Kakve bi sve posljedice mogle biti po Istru pitali smo i Veljka Ostojica, koji se u timu hrvatskog predsjednika Ive Josipovica nalazi kao clan Savjeta za gospodarstvo.

- Iznenaden sam ovakvom situacijom, a sadašnje stanje u Zracnoj luci ozbiljno treba zamisliti sve nadležne za utvrdivanje odgovornosti i sigurnosti. Zracna luka neizostavan je segment o kojem ovisi uspjeh u turizmu, rekao je Ostojic.


Podijeli: Facebook Twiter