Zbog rekonstrukcije ceste jednosmjerno kroz Ulicu murvi

Zbog rekonstrukcije ceste jednosmjerno kroz Ulicu murvi
Zbog rekonstrukcije ceste jednosmjerno kroz Ulicu murvi

Proteklog tjedna počela je prva faza rekonstrukcije Ulice murvi, na potezu od kružnog toka sa sidrom do spoja s Epulonovom ulicom, u ukupnoj dužini od oko 150 metara. Rekonstruirat će se kolnička površina prometnice s uzdužnim parkirnim mjestima, a postojeći nogostup uz južnu stranu prometnice (desni kolnički trak, gledajući u pravcu centra grada) proširit će se. Asfaltirat će se prometnica širine 5,5 metara te parkirna mjesta širine 2,3 metra te izvesti novi sustav oborinske odvodnje, uz rekonstrukciju postojećih vodovodnih priključaka s južne strane kolnika. U neposrednoj blizini tržnice postavit će se reljefno uzdignut pješački prijelaz, popločen granitnim pločicama, u svrhu smirivanja prometa i bolje prometne sigurnosti pješaka.

Gotovo do Uskrsa

Kako ističu u novigradskoj upravi, radovi su na javnom natječaju povjereni poduzeću Zebra iz Pazina, a investicija vrijedna 400.000 kuna u cijelosti se financira iz gradskog proračuna. Trajanje radova planirano je do sredine travnja, tj. novoasfaltirana prometnica u promet bi trebala biti puštena neposredno pred Uskrs.

Za vrijeme rekonstrukcije prometnice na snazi će biti privremena regulacija prometa. Promet će se odvijati jednosmjerno, u pravcu centra grada, jednim kolničkim trakom. U prvoj fazi radovi se izvode na građevinski zahtjevnijoj polovici kolnika, onoj južnoj, koja predviđa proširenje nogostupa, parkirališna mjesta, novu oborinsku odvodnju i vodovodne priključke. Kada radovi na toj polovici kolnika budu dovedeni do faze pred asfaltiranje, promet u pravcu centra grada odvijat će se tim kolničkim trakom, a radovi će se nastaviti na drugoj polovici kolnika. Oba kolnička traka istovremeno bit će zatvorena tek nakratko, prilikom samog asfaltiranja prometnice. Promet iz smjera centra grada, iz ulice Gradskih vrata, u rotoru (sa sidrom) upućuje se na obilazak Ulicom sv. Antuna.

U drugoj fazi, kada zbog radova bude zatvoren drugi kolnički trak, te neće biti moguće pristupiti Ulici sv. Maksima iz Ulice murvi, u Ulici Istarskog razvoda promijenit će se režim prometovanja i smjer odvijanja prometa. Ulica sv. Maksima prema groblju bit će tada "slijepa" cesta, dostupna za pristup groblju i stanarima u dijelu te ulice do privremeno zatvorenog spoja s Ulicom murvi, a Ulici sv. Maksima pristupat će se kroz Ulicu livada te Ulicu Istarskog razvoda. Dodajmo da je privremeno tržnica iz Ulice murvi preseljena na dio parkirališta u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora.

Nova parkirališta u Novoj Vasi

Porečka Nova Vas dobila je novouređenu površinu za parkiranje na križanju ulica Višnjanske i Bladani, a nedavno je dovršeno i asfaltiranje Ulice Levarija. Kako doznajemo iz gradske uprave Poreča, Levarija je asfaltirana između kućnih brojeva 2G i 2H, u dužini od 80 metara. Prometnica je u južnom dijelu širine pet metara, dok je na raskrižju proširena radi veće preglednosti i sigurnosti. Radove je izvelo poduzeće Cesta iz Pule, u sklopu ugovora o asfaltiranju ulica u ovoj i idućoj godini.

Nova površina za parkiranje uređena je na zahtjev mještana i predstavnika Mjesnog odbora Nova Vas. Time je na ulazu u naselje Nova Vas iz smjera Kukci dobiveno nekoliko novih parkirnih mjesta u blizini marketa i boćališta.

- Napravljen je plitki široki iskop te je nasipan kamenim agregatom na površini od 120 četvornih metara, a radove je, temeljem ugovora o održavanju nerazvrstanih cesta, nogostupa i puteva u ovoj i idućoj godini, izveo obrt za prijevoz tereta cestom i usluge građevinskom mehanizacijom vlasnika Livija Vežnavera, doznajemo od Ajne Temimović iz gradskog Odjela za odnose s javnošću. (I. GRGAT, T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter