Zbog rallyja zatvaraju se ceste na sjeveru Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski auto i karting savez, uz suorganizaciju Grada Poreča, od 26. do 28. rujna organizira Croatia Rally na području Istarske i Primorsko-goranske županije.

Tradicionalni 40. rally će obuhvatiti četrnaest brzinskih ispita podijeljenih u dvije etape, dok je cijeli itinerer dugačak gotovo 653 kilometara.

Neki od brzinaca održavat će se na sjeveru Istre gdje se u petak i subotu zatvaraju određene prometnice. U petak od 10.45 do 14.15 i od 16 do 20.10 sati vozi se brzinski ispit na relaciji: Lupoglav - Semići - Lanišće - Račja Vas - Rašpor - Trstenik - Brest - malogranični prijelaz Slum - Rakitovec.

U subotu od 8.50 do 16.20 sati vozi se brzinski ispit na relaciji: križanje lokalnih cesta - Senj - Luskići - Vrh - Sveti Donat - Peničići - Kozari - Marinci - Vidaci - Juričići - Buzet.

Stanovnici tih mjesta kao i oni koji inače koriste ceste koje će biti zatvorene za javni promet, mole se da zatvore sva vrata na ulazima u svoja dvorišta, da posebnu pažnju posvete o djeci, pazeći da su u svakom trenutku pod kontrolom i na sigurnom te da domaće životinje i kućne ljubimce drže u zatvorenim prostorima, kako se ne bi nekontrolirano izašli na cestu.

Upućena im je zamolba i da svoja vozila uklone s cesta kojima prolaze staze brzinskih ispita. U slučaju potrebe za intervencijom hitnih službi trebaju se obratiti najbližem sucu (plavi prsluk) ili redaru (sivi bluzon). (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter