Zbog radova vibriraju zgrade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uznemireni stanari okolnih zgrada na pocetku Mutilske ulice u Puli javili su se u našu redakciju zbog gradilišta na kojem investitor D.D. Interijeri gradi poslovno-stambenu zgradu s podzemnim garažama. Kako su nam rekli, od buke na gradilištu ne mogu više živjeti, a nemocni su da poduzmu bilo što. Nesnosna buka i vibracije zbog razbijanja stijena bagerom traje posljednjih mjesec i pol dana. Obilaskom gradilišta uvjerili smo se da su njihove tvrdnje istinite i da su s pravom uznemireni, pogotovo kada se sjetimo slicnih slucajeva koji su doveli do neželjenih posljedica.

Medutim, komunalni redari, koje je danas na gradilište poslao procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, utvrdili su da su ishodene sve potrebne dozvole.

"Moguce je da stanari okolnih zgrada osjecaju radove na gradilištu, za koje je jasno da se trebaju odvijati prema definiranim pravilima struke te nicim ne smiju ugrožavati sigurnost okolnih zgrada, ali investitor ima sve potrebne dozvole za projekt", rekao je Prhat nakon što je vidio izvještaj komunalnih redara, koji su utvrdili i da investitor ima rješenje za kratkotrajno korištenje javne površine zbog potreba gradilišta.

S obzirom na ovakvo izvješce, stanari zgrade u Mutilskoj 8, koja granici s gradilištem, moraju se strpjeti barem do dolaska gradevinske inspekcije, koju su pozvali prije deset dana, a koja još nije izašla na uvidaj.


Podijeli: Facebook Twiter