Zbog radova u Santorijevoj problemi oko odvoza smeća

Smeće u Mohorovičićevoj ulici
Smeće u Mohorovičićevoj ulici

Stanari Mohorovičićeve ulice u Šišanskom naselju požalili su nam se na kontejnere pune smeća koji, kako izgleda, danima nisu ispražnjeni. Zbog toga se kod njih pojavila i misao da kamioni Herculane, zbog preregulacije prometa uslijed rekonstrukcije Santoriove ulice za potrebe nove bolnice, ne mogu ući u Šišansko naselje pa se kontejneri niti ne prazne redovito.

Smeće ispadalo iz kontejnera

- Ne znamo o čemu je riječ, vidimo da su kontejneri prekrcani i smeće se već počelo skupljati uokolo, pa ga po noći razvlače mačke i psi lutalice, a da o smradu na temperaturama iznad 30 stupnjeva niti ne govorimo, požalila nam se jedna od stanarka Šišanskoga naselja.

O čemu se radi upitali smo i Herculaneu. Kako vele u svom odgovoru, do problema pražnjenja posuda iz dijela Mohorovičićeve ulice došlo je zbog radova u Santoriovoj ulici.

- Zbog radova koji se odvijaju u dijelu Santoriove ulice dio Mohorovičićeve pretvoren je u parkiralište (za djelatnike koji rade u neposrednoj blizini) te se nije moglo vozilom pristupiti posudama za komunalni otpad. Zbog nastalog problema promijenjena je stanica pražnjenja posuda i to rano ujutro prije početka posla. U slijedećim danima pratit će se situacija na terenu te ukoliko se problem bude i dalje javljao izvršit će se premještanje posuda na drugu lokaciju, poručuju iz Herculenee. Dodajmo odgovoru da smo se mi oko podneva uputili na teren te je smeće do tada doista bilo pokupljeno.

Polomljena grana čeka sedam dana

Da Herculanei (ipak) treba mala pomoć u detektiranju smeća zorno ilustrira i grana koja je na nogostup preko puta Gradske knjižnice, dakle u samome centru grada, pala protekli četvrtak. Tada je bio neradni dan, no granu do jučer nitko nije pokupio. A od pada do jučer prošlo je čak sedam dana! (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter