Zbog radova sporo do pulske bolnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od cetvrtka se u Puli za promet zatvora dio Zagrebacke ulice od žute do Medicinske škole, odnosno od križanja s Rakovcevom ulicom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine.

Razlog zatvaranja oko 300 metara duge dionice koje ce potrajati do sredine lipnja je kompletna rekonstrukcija ulice, izgradnja oborinske i fekalne kanalizacije, zamjena svih komunalnih, odnosno vodovodnih, elektricnih i telefonskih instalacija koje su u trupu prometnice te postavljanje novih plinskih instalacija i zamjena izuzetno derutnog asfaltnog sloja.

Radove ce izvoditi pulska tvrtka Cesta, a ukupna vrijednost projekta iznosi 4,5 milijuna kuna s PDV-om.Za vrijeme izvodenja radova na snazi ce biti privremena regulacija prometa. Tijekom radova bit ce onemoguceno prometovanje Zagrebackom, i to za sve vrste vozila koja ce se usmjeravati na alternativne pravce privremenom signalizacijom.

Bit ce omogucen promet Ulicom Bartolomeo dei Vitrei (kod starog rodilišta) i Stankovicevom, osim za vrijeme radova na samom raskrižju Zagrebacke i Stankoviceve, što se planira raditi vikendima. Promet Rakovcevom teci ce nesmetano, osim za trajanja radova u samom raskrižju, no i tada se planira odvijanje prometa jednom prometnom trakom.

Dijelovi jednosmjernih ulica koje izlaze na Zagrebacku ili se na njih ulazi s dijela Zagrebacke koji ce biti zatvoren postat ce slijepe ulice u kojima ce promet biti dozvoljen samo za stanare, a to su dijelovi Cankarove, Kumiciceve i Nobileove te Ulica Svetog Mihovila. Krmpoticeva od križanja s Bartolomeo dei Vitrei do križanja s Ulicom Sv. Mihovila ostaje jednosmjerna, ali u smjeru od Bartolomeo dei Vitrei prema Ulici Sv. Mihovila, što predstavlja novi ulaz u Preradovicevu.

Ulica Rižanske skupštine zatvara se na raskrižju sa Zagrebackom, a od Zagrebacke do Vukovarske postaje dvosmjerna. Dovršetak rekonstrukcije Zagrebacke i puštanje u promet predvideni su za 15. lipnja. (G. ROJNIC)

Plinofikacija vec otežava prometovanje
No, dok su u spomenutom dijelu Zagrebacke pripremni radovi, u njenom produžetku, odnosno Santorijevoj ulici plinofikacija je izazvala pravu prometnu pomutnju, pogotovo stoga što jer radovi nisu najavljeni pa su mnogi vozaci ostali neugodno iznenadeni.


Podijeli: Facebook Twiter