Zbog radova oprezno vozite na Ipsilonu

(Dejan ŠTIFANIĆ)
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Opreza na cestama nikada dosta, a brojna gradilišta na njima dodatno otežavaju prometovanje i nerijetko se događaju prometne nesreće. Najsvježiji slučaj dogodio se u ponedjeljak na Istarskom ipsilonu u kasnim popodnevnim satima na relaciji Bale - Kanfanar, gdje je u tijeku sanacija prometnice i obnova kolničke konstrukcije, kada je jedna vozačica razbila automobil, a srećom je neozlijeđena.

Iz Bina-Istre naglašavaju i pozivaju vozače na dodatni oprez prilikom vožnje tom trakom i strogo pridržavanje prometne signalizacije, pogotovo one privremene. Naime, zbog održavanja infrastrukture od 10. listopada do kraja mjeseca izvode se radovi na starijem kolničkom traku u smjeru Pule od čvora Kanfanar do odmorišta Bale na Istarskom ipsilonu. Glasnogovornica Bina-Istre Tea Balde izvijestila nas je o stanju na cesti i prometnoj nesreći kod odmorišta Bale.

- Da bismo što manje remetili udobnost korisnika, navedeni radovi odvijaju se ubrzanim tempom, od ranih jutarnjih sati pa sve do mraka, uključujući subote i nedjelje te s većim brojem angažiranih radnika i mehanizacije. Radovi se izvode uz posebnu regulaciju prometa, što znači da navedena dionica nije zatvorena za promet tijekom izvođenja radova. S obzirom na to da je u zonama radova smanjena brzina vožnje te su mogući izvanredni uvjeti prometovanja, molimo vozače na pojačan oprez, kazala nam je Balde.

Da bi se izbjegle nezgode važno je pridržavati se prometnih pravila u zonama radova, posebno ograničenja brzine i zabrane pretjecanja da bi se spriječio nalet na vozilo koje dolazi iz suprotnog smjera ili radnika na cesti. (M. SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU 


Podijeli: Facebook Twiter