Zbog radova kolone na bulevaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog radova na prometnicama u središtu grada i Rizzijevoj ulici jutro u Puli osvanulo je s prometnim gužvama na bulevaru i "S" krivini. Zatvaranje prometa zbog radova u Anticovoj i Dobrilinoj ulici onemogucilo je vozacima iz smjera Verude i Stoje skretanje prema Giardinima i Trgu Republike, dok je zbog prekopa na križanju bulevara i Rizzijeve ulice usporen promet koji je reguliran semaforom.
Predvida se da ce obnova asfaltnih zastora u ulicama u središtu grada biti gotova do 29. svibnja. Po mnogobrojnim gradilištima u Puli može se zakljuciti da se cekalo okoncanje izbora da bi se pocelo s radovima, no buduci da su Puljani na njih vec navikli, pretjerane nervoze tijekom jutarnje špice nije bilo, štoviše, mnogi su vozaci propuštali ostale sudionike u prometu. Ipak, kolona na bulevaru proširila se i na rivu. Stoga se preporuca odabir drugih alternativnih pravaca da bi se izbjegle gužve na potezu od Verude i Stoje do Arene.
Negodovanje vozaca izazvao je prekop raskrižja na bulevaru gdje se postavlja plinovodna mreža zbog spajanja dijela plinovoda izmedu obilaznice i industrijskih postrojenja u pulskoj luci. No, mnogobrojni vozaci kažu da nije problem u tome što je raskopan dio raskrižja, vec u tome što na gradilištu do osam sati nije bilo nikoga. S obzirom na to da se približava ljetna sezona, na gradilištu bi se trebalo raditi u tri smjene da bi se radovi što prije okoncali, a Puljanima što prije omogucio nesmetan promet. Buduci da ce i Rizzijeva ulica, od križanja s Volticevom do onog s Radicevom, te Radiceva do skretanja za tvornicu stakla biti prekopane, cjelodnevni se radovi namecu kao jedino rješenje.


Podijeli: Facebook Twiter