Zbog radova jednom trakom prema Velom vrhu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Već nekoliko dana radi se u Puli na dijelu gdje se Ulica 119. brigade nastavlja na Partizanski put, točnije na dijelu ispod mosta. Zbog toga se tijekom dana promet prema Velom Vrhu odvija jednom prometnom trakom, a vozači moraju paziti na svjetlosnu signalizaciju. Pa ipak, gužve se na tom dijelu ne stvaraju, već promet nesmetano teče. Kako saznajemo, radove izvodi tvrtka Zanitel po narudžbi Vodovoda Pula.

Upitali smo stoga za detaljnije informacije direktora Vodovoda Deana Starčića, što se radi i do kada će radovi trajati. Prema njegovom odgovoru, na ovom je području u tijeku izgradnja vodovodne mreže, a prema Planu izgradnje komunalnih vodnih građevina za Grad Pulu za 2016. godinu.

- Predmetnu vodovodnu mrežu gradimo radi proširenja postojeće infrastrukture na šire područje, koja će omogućiti razvoj pomorskog turizma na predmetnom području, te će uz ostalo služiti i potrebama lučice Mandrač, pojašnjava direktor Starčić.

Vrijednost ugovorenih radova je, kaže, 283,9 tisuća kuna bez PDV-a, a ova je investicija financirana iz sredstava naknade za razvoj Grada Pule. Ugovoreni rok završetka radova je 45 dana od uvođenja u posao, a ugovor je potpisan 9. veljače ove godine. Izvođač radova je tvrtka Zanitel d.o.o. Pula, koja je izabrana u postupku bagatelne nabave kao najpovoljnija. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter