Zbog puknuća cijevi na Velom Vrhu propalo vozilo

(L. S.)
(L. S.)

Stanovnici dijela Velog Vrha, točnije područja uokolo Paduljskog puta u posljednje vrijeme učestalo ostaju bez vode. Kako nam je istaknula jedna od stanarki ovog područja, smatra da je za sve češću obustavu opskrbe vodom kriva loša infrastruktura, odnosno učestala puknuća loših cijevi, što su joj, kako kaže, potvrdili i kad se obratila Vodovodu. Direktor Vodovoda Pula Dean Starčić i za naš list potvrdio je riječi mještanke Velog Vrha.

- Točno je da su u tom dijelu grada učestala puknuća vodovodnih cijevi, te je Vodovod, zajedno s Gradom Pula, pokrenuo izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže, u sklopu cjelovite rekonstrukcije, kaže direktor Starčić.

Treba imati na umu da je u Ulici Paduljski put, prema riječima očevidaca, prije dva mjeseca građena kanalizacijska mreža pa se otvara mogućnost da su razlog učestalog oštećenja vodovodne mreže i izvedeni radovi na kanalizacijskoj mreži.

O problemu učestalog puknuća cijevi, i jednako tolikog plavljenja Paduljskog puta, najbolje govori jučerašnja priča u kojoj je kotač parkiranog vozila propao u rupu koja se otvorila zbog natopljene zemlje. Kako saznajemo, prije 15-ak dana puknula je cijev na Paduljskom putu te je Vodovod popravio oštećenje i zatrpao rupu.

No, jučer je jedan od tamošnjih stanara parkirao svoje vozilo uz rub ceste, točno na dijelu gdje je bila zakrpa nad rupom, ali je očito vodovodna cijev ponovno počela puštati pa se površina natopila vodom i ulegnula uslijed čega je vozilo propalo u rupu koja se na tom dijelu otvorila. Na pitanje zašto se dogodilo da ponovno pukne cijev koja je popravljana i tko će namiriti eventualnu štetu nastalu na vozilu, direktor Vodovoda kaže da je u Ulici Paduljski put došlo do puknuća vodovodne cijevi u ranim jutarnjim satima.

- Vozilo je bilo parkirano točno u osi cjevovoda, a zbog ispiranja materijala došlo je do slaganja zemljišta. Eventualne štete u ovakvim slučajevima Vodovod Pula pokriva iz police osiguranja, kazao je direktor Vodovoda Pula Dean Starčić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter