Zbog prometnih prekršaja Umažani moraju u Pazin

Sjedište umaškog Prekršajnog suda na Trgu slobode (T. KOCIJANČIĆ)
Sjedište umaškog Prekršajnog suda na Trgu slobode (T. KOCIJANČIĆ)

"Zbog kazne za nepropisno parkiranje umjesto na umaški Prekršajni sud, od kojeg sam udaljen 300 metara, moram na onaj u Pazin, do kojeg imam 90-ak kilometara", ispričao nam je nezadovoljni Umažanin, kojeg je ispred zgrade u kojoj radi u centru Umaga u prosincu kaznio gradski prometni redar. Nakon toga stigla mu je obavijest umaškog suda, a kasnije i službeni poziv s terminom ročišta, da mora na sud u Pazin, što smatra besmislicom.

- Vjerujem da su suci u Umagu jako opterećeni pa su tražili tko će im pomoći da se rasterete, ali budući da je ročište usred radnog tjedna, zbog toga moram uzeti nekoliko slobodnih sati na poslu. U današnjim teškim vremenima svatko čuva svoje radno mjesto, a ljudi će morati zbog takve sitnice tražiti dan godišnjeg odmora.

Bilo bi jeftinije da jedan sudac iz Pazina dođe u Umag uredovati, za što će dobiti dnevnicu i putne troškove, nego da stanovnici Bujštine idu u Pazin radi kazne za parkiranje, kazao nam je čitatelj čiji su podaci poznati redakciji.

Veli da je mogao platiti kaznu pa tako uopće ne ići na sud, ali nije to učinio, nego se žalio, jer smatra da mu kazna nije smjela biti izrečena. Gradski redar kaznio ga je s 300 kuna za prekršaj te s još 100 kuna troškova. Nakon žalbe Grad je predmet dao na sud.

- Prekršajni sud je sukladno rješenju Vrhovnog suda RH ustupio 500 prekršajnih predmeta sudu u Pazinu, što je u skladu s važećim Zakonom o sudovima. Vrhovni sud utvrdio je da Prekršajni sud u Umagu ima veliki priljev predmeta koje s postojećim brojem sudaca ne može u razumnom roku raspraviti niti donijeti odluku, doznajemo od glasnogovornika umaškog suda Svena Babića. (piše T. KOCIJANČIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter