Zbog problema s kreditom dojavio da je u banci bomba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iza lažne dojave o bombi u poreckoj poslovnici RBA u Ulici Karla Huguesa stoji 27-godišnjak s podrucja Poreca, koji ce kazneno odgovarati zbog kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujucih glasina, utvrdila je PU istarska.

Naime, u istrazi dogadaja od 9. sijecnja, kada je poslovnici u 8.40 sati telefonskim putem dojavljeno da je u objektu postavljena eksplozivna naprava, ispostavilo se da je 27-godišnjak toga dana trebao doci u banku s jamcem, zbog kredita koji neredovito otplacuje. Buduci da je banka potraživanja preusmjerila na jamca, 27-godišnjak je, da bi izbjegao neugodnosti i odlazak u banku s jamcem, odlucio nazvati poslovnicu u Porecu i dojaviti da se u objektu nalazi eksplozivna naprava.

Kako smo vec pisali, voditeljica poslovnice zamolila je sve klijente i djelatnike da izadu iz banke te kontaktirala policiju. Policijski službenici Odsjeka protueksplozijske zaštite i službeni pas za detekciju eksploziva obavili su pregled poslovnice, nakon cega je utvrdeno da je dojava lažna. Protiv 27-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Opcinskom državnom odvjetništvu u Pazinu. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter