Zbog prevare pod istragom 20-godišnjak iz Buja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je prevario dvije osobe, umaška policija je kriminalistički istražila 20-godišnjaka iz Buja, a nakon istraživanja je u jutarnjim satima u srijedu priveden pritvorskom nadzorniku PU istarske. Policija tereti mladića da je počinio kaznena djela prijevare i neovlaštene uporabe osobnih podataka.

Mladića se sumnjiči da je 9. siječnja, bez znanja i dopuštenja 19-godišnjeg vlasnika iz Novigrada, promijenio njegovu lozinku za pristup profilu na društvenoj mreži. Potom je na tom profilu objavio oglase za prodaju motorne pile i televizora te je s dvoje kupaca, 37-godišnjakom iz Smokvice kraj Dubrovnika i 28-godišnjakinjom iz Bjelovara, dogovorio prodaju predmeta i isplatu na račun 19-godišnjaka.

Nakon što su kupci potvrdili uplate novca, 20-godišnjak je lažno prikazao 19-godišnjaku da je osvojio više stotina kuna na kladionici te da je s obzirom da nema tekući račun, za isplatu dobitka dao broj računa 19-godišnjaka. Zatražio ga je da mu podigne novac, što je 19-godišnjak i učinio, ne znajući za lažne oglase, sve dok ga jedan od kupaca nije nazvao, zahtijevajući isporuku motorne pile.

Osumnjičenog se tereti i da je 20. siječnja, nakon što mu je 19-godišnjak dao bankovnu karticu s PIN-om i zamolio ga da mu podigne određenu količinu novca, podigao više stotina kuna s računa, nakon čega je 19-godišnjaku predao nekoliko desetaka kuna, uz obrazloženje da na računu nije imao više novca. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter