Zbog prekopavanja obilaznice paralizirano pola grada


Zbog prekopavanja obilaznice točno nasuprot trgovačkog centra Bricostore radi prespajanja elektroenergetske mreže i trafostanice danas je u pola grada vladala prometna gužva, najveća od početka izgradnje kružnog toka na ulazu u grad u Šijani i novouvedene privremene regulacije prometa tim područjem.

Kolone vozila protezale su se od Punte do obilaznice preko Mutvoranske i Vitasovićeve ulice sigurnih 45 minuta (od 10.45 do 11.30 sati) i mnogi su se okretali i pokušali pronaći neki drugi pravac koji će ih odvesti do željene destinacije.

HEP-u su dozvolu za prekopavanje obilaznice tijekom jutra, i to radnog dana izdale Hrvatske ceste s obzirom na to da je riječ o državnoj cesti D-66. Tijekom radova naizmjenični promet jednom trakom obilaznice bio je reguliran semaforom, što je stvorilo gužve i kolonu vozila sve do kružnog toka na mostu. Samim time na obilaznicu se nisu uspijevala uključiti vozila iz smjera Šijane i Punte.

Srećom, reagirali su po dojavi Grad i prometna policija, te je u iza 11 sati stigao prometni policajac te je, bez obzira na to što su radnici posjedovali uredno izdanu dozvolu, naložio uklanjanje semafora pomoću kojeg je reguliran naizmjenični promet jednom trakom obilaznice.

U svega deset minuta policajac je ručnom regulacijom prometa uspio donekle isprazniti obilaznicu, jer iz smjera Labinske ulice (Lidl, Bricostore) nije bilo pretjeranih kolona vozila. Bilo je to dovoljno da obilaznicom više ne mile vozila, što je omogućilo uključivanje onih iz smjera Šijane preko Mutvoranske i Vitasovićeve ulice, a raskrižje na mostu gotovo da se i ispraznilo, kao i Tršćanska ulica.

Tijekom gužve najkritičnije je bilo na križanju Ulice 43. istarske brigade s Mutvoranskom i Žaknovom ulicom (kod Kaufladna), gdje su vozila stajala zarobljena na sredini raskrižja, te na već spomenutom križanju obilaznice s Industrijskom i Vitasovićevom ulicom gdje se samo zbog solidarnosti vozača moglo uključiti u promet obilaznice.

Iz Grada Pule naglašavaju da nisu krivci za današnje gužve jer su dozvolu za prekopavanje obilaznice je izdale Hrvatske ceste. Kako nisu bili zadovoljni načinom izvođenja radova i regulacijom prometa, u suradnji s policijom su reagirali i semafor zbog kojeg su gužve nastale je uklonjen, a očekuju da će radovi danas u potpunosti biti okončani. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter