Zbog plinofikacije radovi na parkiralištima oko Punte

Počinju radovi na parkiralištima oko Splitske ulice
Počinju radovi na parkiralištima oko Splitske ulice

Ovog tjedna započeli su radovi na parkiralištima oko Punte gdje se nastavlja plinofikacija tog dijela grada. Na parkiralištima s lijeve i desne strane Splitske ulice radovi će se odvijati do 25. listopada, dok u dijelu Splitske ulice od parkirališta do Kolodvorske ulice počinju u ponedjeljak i trajat će do 2. studenog. Raskrižje Kolodvorske i Ravenske ulice, pak, u radovima će biti od 21. do 25. listopada.

Idućih mjesec dana, dakle, trajat će plinofikacija koja je, kako ističu odgovorni, potrebna da bi se riješio veliki problem stanara zgrada u Splitskoj ulici. Radove vrijedne milijun kuna (bez PDV-a) izvodit će pulska tvrtka Monte Serpo, a asfaltiranje vrijedno 810 tisuća kuna (bez PDV-a) Cesta.

- Iako smo u Ravenskoj i dijelu Kolodvorske ulice već položili plinovod, ovdje je riječ o dionici gdje nisu izvođeni radovi. Ovo je plinofikacija Splitske ulice, a radovi će se odvijati preko parkirališta jer je cilj dovesti prirodni plin zgradama na parnim brojevima od 2 do 14 te do one u Ulici Starih statuta 3, koje su imale poznate probleme s radom toplane. Kada se okončaju ovi radovi bit ćemo u mogućnosti osigurati im korištenje prirodnog plina, a tada će ga dobiti i stanari Ravenske i Kolodvorske ulice gdje su već položene instalacije, kaže Dean Kocijančić, direktor Plinare. (G. ROJNIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter