Zbog pirotehnike velik broj ozlijeđenih


Ulazak Zagrepčana u Novu godinu protekao je relativno mirno, a zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima teže su ozlijeđena dvojica muškaraca, jedan u Dubravi, a drugi u Novom Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija.

U Dubravi je oko 19,30 sati na adresi I. Čulinec, zbog neopreznog rukovanja petardom, 38-godišnjak zadobio teže ozljede ruke i prevezen je u KBC Dubravu.

U Novom Zagrebu je oko 21,15 sati u Ulici Savski Gaj prilikom ispaljivanja petardi teže ozljede ruke zadobio 49-godišnjak. On je prevezen u KBC Zagreb.

Prilikom aktiviranja petardi tijekom Silvestarske noći u Splitu ozlijeđena su trojica maloljetnika, od kojih jedan teško, i dvojica muškarca, izvijestila je splitska policija. Teško ozlijeđenom maloljetniku utvrđene su opekline i oštećenja prstiju ruke; jedan je zadobio lakše ozljede to jest opekline šake, a jednome se još u bolnici utvrđuju ozljede. I dvojica odraslih muškaraca su novogodišnjom pirotehnikom ozlijedili ruke.

Policija navodi da su tijekom noći zbog eksplozija petardi popucala stakla na obiteljskoj kući u Kaštelima i na poslovnom prostoru u Splitu, te da su petardama oštećena dva automobila.

U Osijeku je jedna osoba teže ozlijeđena pirotehničkim sredstvima, izvijestila je u četvrtak policija. U Ivanovcu kod Čepina 32-godišnjak je zbog nepravilnog rukovanja pirotehničkim sredstvom zadobio teške ozljede šake i prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek.

U srijedu prijepodne je zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima lakše ozlijeđen 14-godišnjak iz okolice Donjega Miholjca.

Ozlijeđeni otac i sin koji su barutom punili ručno izrađeni top
U eksploziji koja se dogodila u utorak navečer u Kutini ozlijeđeni su otac i sin koji su barutom punili ručno izrađeni top, a sisački liječnici još pokušavaju spasiti prste 25-godišnjaku iz Hrvatske Kostajnice kojemu je na Božić petarda eksplodirala u ruci.

U radionici u Ulici Matije Gupca u Kutini u utorak u 18,30 sati 53-godišnjak i njegov 28-godišnji sin barutom izvađenim iz petardi punili su ručno izrađeni mužar. Kad je otac drvenim drškom čekića pokušao nabiti barut na papir, teško mu je u eksploziji ozlijeđena šaka, a sin mu je lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su obojica zadržana na liječenju.

Liječnici sisačke bolnice još nastoje spasiti prste na lijevoj ruci 25-godišnjaka iz Hrvatske Kostajnice. Njemu je na Božić u dvorištu obiteljske kuće petarda eksplodirala u ruci i teško ozlijedila tri prsta. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter