Zbog pada na Peškeri tužba protiv Grada Poreča

Željezna ograda uz urušeni dio šetnice na Peškeri postavljena je - danas (V. HABEREITER)
Željezna ograda uz urušeni dio šetnice na Peškeri postavljena je - danas (V. HABEREITER)

Nakon nemile priče o paru iz Pazina koji je u srijedu navečer pao u more s urušene porečke šetnice na Peškeri, danas je kod mjesta oštećenja postavljena željezna ograda. Onakva kakva je trebala biti postavljena od samog urušavanja, prije dva mjeseca.

Priča je odjeknula u javnosti jer je riječ o šetnici oštećenoj sredinom svibnja, koja otad čeka obnovu. Njome svakodnevno prolaze brojni domaći i strani šetači, biciklisti i majke s dječjim kolicima. Urušeni dio dosad je bio obilježen tek stupićima i plastičnom trakom, koje je prije nekoliko dana netko bacio u more pa je mjesto ostalo nezaštićeno, što je vjerojatno kumovalo ovotjednoj nesreći.

Danas nam se javila Irena Valenta iz Pazina, koja je zajedno s Danijelom Rabarom pala u more s Peškere, i pojasnila nam detalje. Ispričala nam je da nisu napravili pogrešan korak ili izgubili ravnotežu, već su s djecom hodali šetnicom kadli se u jednom trenutku dio po kojem su hodali urušio pod njima i oboje su pali, prvo na kamene blokove i potom u mulj i alge koje se skupljaju uz obalu.

- Ničime nije bilo označeno da je ondje neko oštećenje. Mi smo šetali i držali se za ruke kad se cesta ispod nas samo urušila i pali smo. Sreća da nam i djeca nisu pala. Jedan nam je dečko iz Poreča pomogao da ustanemo i izađemo na obalu, a jedna je gospođa nazvala hitnu i policiju, i na tome im oboma veliko hvala, kaže Valenta. Liječnici porečke hitne pružili su im prvu pomoć i savjetovali ih da odu na pregled u pulsku Opću bolnicu. Ondje su pregledani, previjeni i određeno im je strogo mirovanje tijekom dva tjedna.

Na naše pitanje hoće li tužiti Grad za štetu odgovorila je da će to sigurno učiniti.

Dio urušene šetnice pod nadležnošću je Grada Poreča, kako nam je jučer rekao Milan Laković, novi direktor komunalnog poduzeća Usluga, donedavno pročelnik gradskog komunalnog odjela. Sanacija će početi u ponedjeljak, a kasnilo se zbog pripremanja tehničke dokumentacije i projekta. Iz Grada doznajemo da su izvođači radova poduzeća Cesta iz Pule i Plima iz Poreča, a predviđeno trajanje je 15 dana, tijekom kojih će se promet odvijati uz privremenu regulaciju. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter