Zbog ozljede Mavrović odgodio povratak u ring

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši višestruki boksački europski prvak Željko Mavrović (44) neće se 27. travnja u Hamburgu, nakon gotovo 15-godišnje stanke, vratiti u boksački ring.

"Tog datuma sasvim sigurno neću boksati jer mi je u petak na sparingu puklo rebro i sada mi predstoji pauza od 10 do 15 dana dok rebro ne zaraste. Tek tada mogu razmišljati o nastavku priprema od najmanje mjesec i pol dana kako bi se vratio u sadašnju formu," kazao je Mavrović gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva' na HTV-u.

Mavrović, koji je zadivio boksački svijet sjajnom borbom s Lennoxom Lewisom 1998. za svjetski naslov u teškoj kategoriji, planirao se vratiti u ring borbom protiv srpskog boksača Enada Ličine, ali do tog meča za sada neće doći.

"Sigurno ću ponovo ući u proces treninga, ali nisam siguran hoću li doći u poziciju da se ponovo borim. Imao sam i prije ožiljak na tom rebru, a udarci na treninzima u Njemačkoj očito su ga dokrajčili. Tijekom priprema imao sam i nekoliko povreda arkade, ali sam s tim povredama mogao raditi sve osim sparinga, međutim puknuće rebra traži mirovanje," rekao je Mavrović.

"Šaka sa Srednjaka" je u emisiji potanko govorio i o svojoj poduzetničkoj karijeri i o svom Eko-centru Mavrović, odnosno želji da se bavi ekološkim uzgojem hrane.

"U posao s ekološkom hranom uložio sam svoju ušteđevinu iz boksa, oko milijun tadašnjih maraka, i taj posao je sjajno započeo. Međutim, kriza u svijetu, a onda i u našoj zemlji, došla je u najnezgodnijem trenutku za taj posao, pa nisam imao velikih izgleda za uspjeh," pojasnio je Mavrović napomenuvši da je on mnogo bolji poljoprivrednik nego poduzetnik.

Mavrović je bio prvak Europe tri godine zaredom (1995-1997), a nastupio je i na Olimpijskim igrama 1988. u Seulu i 1992. u Barceloni. Za svjetsku titulu se borio 1998. godine i na bodove u 12 rundi izgubio od Lennoxa Lewisa. Prije toga je ostvario veliki niz od čak 27 uzastopnih pobjeda i umirovio se s omjerom 27:1. Godine 1995. nagrađen je najvišom državnom nagradom za šport "Franjo Bučar". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter