Zbog orkanske bure zatvorene ceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Orkanska bura otežava promet, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zbog orkanske bure za sav promet zatvorene su dionica autoceste A1 od Svetog Roka do Posedarja, autocesta A6 Rijeka - Zagreb, izmedu Delnica i Kikovice, D1 Gracac - Knin, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krcki most i državne ceste D27 Gracac - Obrovac i D54 Maslenica - Zaton Obrovacki.

Na Paškom mostu i državnom cestom prometuju samo osobna vozila. Zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama na mostu Rjecina (rijecka obilaznica). Vozace HAK upozorava da na put ne krecu bez zimske opreme.

Od ranog jutra snijeg pada u cijeloj Lici - najviše, desetak centimetara, palo ga je na širem podrucju Gospica. Zbog zimskih je uvjeta zabrana za kamione s prikolicama i tegljace s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

U prekidu su trajektne linija Brestova - Porozina, Valbiska - Lopar, Prizna - Žigljen i Jablanac - Mišnjak. Na granicnim prijelazima u putnickom prometu nema poteškoca.

Olujna bura koja u podvelebitskom Primorju puše brzinom vecom od 110 kilometara na sat uzrokovala je kvarove na dalekovodima.

Struju za sada imaju samo uža središta grada Senja i Karlobaga, a kako kaže direktor gospicke Elektrolike Nikola Šulentic, bez struje je oko tri i pol tisuce potrošaca od Senja do Svete Marije Magdalene.

Proment Jadranskom magistralom na tom je podrucju zatvoren za sva vozila, pa nije moguce uputiti ekipe koje bi otklonile kvarove, kaže Šulentic.


Podijeli: Facebook Twiter