Zbog onih gluposti misle da smo pustili utakmicu

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Proljetni uspješni niz nogometaša Istre 1961 zaustavljen je u Zadru. Nisu tako "zeleno-žuti" uspjeli dostići ili prestići lanjski doseg kad u nastavku sezone na osam utakmica nisu osjetili gorčinu poraza, ovoga puta serija je stala na brojci šest. Daleko od toga da puleni Igora Pamića nisu bili blizu tome da u Zadru sačuvaju aureolu nepobjedivosti, štoviše nakon prvog poluvremena tijekom kojeg su prisjetili na izdanja iz Splita i Osijeka činilo se da će se i s trećeg uzastopnog gostovanja vratiti punih ruku, ali tad je stiglo bolno triježnjenje. U šest proljetnih susreta "zeleno-žuti" su primili samo jedan gol iz igre, onaj koji im je na "Drosini" zabio Boras, uz pogotke Kramarića, Kreilacha i Vukovića s "kreča", na Stanovima su ih primili tri u samo 45 minuta i stoga je poraz bio neminovan.

- Utakmica je ovo koja mi je stvarno dala materijala za razmišljanje, jer smo od vrhunskog izdanja u prvom dijelu u nastavku stigli do katastrofalnog, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Dugo sam poslije nje razgovarao s igračima, bilo je i plača u našoj svlačionici, a svima su glave bile ispod koljena. Teško je bilo Budicinu, Prskalu, Bačelić Grgiću, onima koji su napravili najviše pogrešaka i drugo poluvrijeme odigrali katastrofalno, ali i svima ostalima i ta njihova tuga mene u određenu ruku i veseli, jer mi je pokazala da im nije svejedno. Odmah sam im rekao da ne moraju biti tužni jer to jedno poluvrijeme kod mene, a uvjeren sam i kod naših navijača, neće promijeniti cijelu sliku o njima i svemu što su napravili tijekom ovog proljeća. Može misliti tko što hoće, nije me briga, ali ja sam i dalje na njih ponosan te niti su oni nakon poraza u Zadru loši igrači, niti sam ja loš trener.

Na što je sličila igra Istre 1961 u drugom dijelu zadarske utakmice najbolje mogu potvrditi ulične priče, gdje su mnogi znani i neznani ustvrdili da su "zeleno-žuti" prodali utakmicu.

- Rekao sam odmah mojim igračima da su napravili toliko gluposti da svi misle da smo pustili utakmicu, pa onda znate kako ste odigrali drugo poluvrijeme, istaknuo je Pamić, kojeg su u Zadru oduševili navijači. - Demoni su bili vrhunski, fantastični. I kad smo vodili i kad smo gubili i kad smo se vraćali u susret oni su bili uz nas te smo se osjećali kao da smo doma. Živjeli su s nama kao da su na terenu i zbog njih mi je najviše žao što nismo pobijedili. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter