Zbog nesreće u Sloveniji bio zatvoren prijelaz Kaštel

Zatvoren granični priljelaz Kaštel (M. SARDELIN)
Zatvoren granični priljelaz Kaštel (M. SARDELIN)

Granični prijelaz Kaštel bio je zatvoren više od četiri sata zbog teške prometne nesreće koja se dogodila na cesti u Sloveniji, od Šmarja prema Kopru. U nesreći je ozlijeđeno šest osoba, od kojih jedno dijete, no prema prvim informacijama, nitko nije smrtno stradao niti je u životnoj opasnosti. Nesreća se dogodila između 12.30 i 13 sati, a hrvatska policija obaviještena je radi zatvaranja pristupa graničnom prijelazu i preusmjeravanja prometa na prijelaz Plovanija te u smjeru Portoroža. Slovenska policija također je preusmjeravala vozila na okolne pravce.

Prometna nesreća se, prema informacijama na terenu, dogodila kada je talijanski državljanin, upravljajući iz smjera Kopra prema Šmarju, zbog neprilagođene brzine naletio na kolonu vozila. Kako bi izbjegao sudar, automobil talijanskog državljanina se zanio i udario u tegljač slovenskih oznaka, a potom u vozilo njemačkog državljanina te završio izvan kolnika u grmlju.

Slovenska policija je nakon nesreće zatvorila glavnu prometnicu prema Hrvatskoj, a hrvatska policija to je isto učinila ispod Kaštela i kod rotora podno Plovanije. Na mjestu nesreće cestari su uklanjali dijelove vozila i čistili prometnicu od ulja i goriva. Oko 17 sati su oštećeni automobili uklonjeni, a tegljač i prikolicu su mehaničari osposobljavali za vožnju. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter