Zbog nereda u Kruševcu kažnjena i dva trenera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometni savez Srbije (FSS) kaznio je dvojicu igrača U-21 reprezentacije, Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, s godinu dana zabrane igranja u svim nacionalnim vrstama zbog sudjelovanja u neredima nakon utakmice protiv Engleske u Kruševcu, dok su trener vratara Srđan Maksimović i kondicijski trener Andreja Milutinović kažnjeni sa po dvije godine zabrane rada.

"Kao što smo i obećali, obavili smo brzu, ali potpunu istragu, nezavisno od postupka koji će provesti Uefa i tužiteljstvo naše zemlje. Prilikom izricanja kazni uzeli smo u obzir i činjenice da su neki od kažnjenih i prije sudjelovali u incidentima," kazao je predsjednik Disciplinske komisije FSS-a Slobodan Pajović.

On je naglasio da se tijekom istrage ispostavilo da su u neredima sudjelovali i neki članovi stručnog stožera engleske reprezentacije.

"Naravno, mi njih zbog toga ne možemo kazniti, ali imamo dobru volju sve dokaze dostaviti i našim engleskim kolegama," poručio je Pajović.

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odluku o kaznama zbog nereda u Kruševcu donijet će 22. studenog.

Uzvratna utakmica kvalifikacija za Europskog nogometno U-21 prvenstvo između Srbije i Engleske koja je igrana 16. listopada u Kruševcu završila je velikom tučnjavom i rasističkim uvredama upućenim tamnoputim igračima engleske vrste. Do incidenta je došlo nakon utakmice koju su Englezi dobili rezultatom 1:0 postigavši pogodak u sudačkoj nadoknadi, potvrdivši tako prolaz na EP nakon što su i u prvom susretu slavili s 1:0. Razočarani ispadanjem igrači Srbije fizički su nasrnuli na Engleze, a sukob se nastavio i u tunelu gdje su domaćini fizički napali i vodstvo reprezentacije i dužnosnike Engleskog saveza.

Ružne scene na stadionu u Kruševcu upotpunili su i navijači rasistički vrijeđanjem gostujućih igrača. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter