Zbog napada pobunjenika nestalo struje u Siriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napad pobunjenika na plinovod blizu Damaska koji napaja elektrocentralu uzrokovao je prekid u opskrbi električnom energijom u Siriji, priopćio je ministar za električnu energiju, a prenijela je službena agencija Sana.

- Teroristički napad na plinovod koji napaja centralu na jugu zemlje uzrokovao je nestanak struje u pokrajinama. U tijeku je popravak, rekao je ministar Emad Khamis.

Stanovnica središta Damaska koja je zatražila da ostane neimenovana rekla je kako je "cijeli grad potonuo u mrak" a da ona može vidjeti odsjaj vatre u blizini međunarodne zračne luke te da čuje žestoku pucnjavu.

Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji rekao je da je eksploziju uzrokovalo topništvo pobunjenika koje je pogodilo plinovod u blizini zračne luke.

Opservatorij je rekao da je granatiranje bilo usmjereno na grad Ghasula na nekoliko kilometara od zračne luke. Rekao je da i stanovnici drugih područja Sirije uključujući obalne gradove na zapadu i dijelovi pokrajine Alepo na sjeveru također imaju prekide u opskrbi električnom energijom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter