Zbog najavljene kiše Visualia odgođena za nedjelju

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Zbog iznimno loše vremenske prognoze, za večeras najavljen program "Svjetleći divovi" festivala Visualia, odgođen je za nedjelju u isto vrijeme. Sve će početi u 20 sati na trgu Portarata, a preporuča se da posjetitelji dođu točno na vrijeme jer je cjelokupni događaj osmišljen kao šetnja Pulom.

Okupljene će dočekati atraktivni, osvijetljeni "Led Drummersi", a svi posjetitelji dobit će svjetleći prsten te će tako i sami postati dio festivalskog programa. Ujedno, Portarata će biti i prva lokacija 3D video-mappinga. Šetnja će se potom nastaviti Ulicom Sergijevaca do Foruma uz pratnju također osvijetljenih štulara.

Na Forumu će se od 21 sat održavati show pod nazivom "Lords of Lightning". Riječ je o showu u sklopu kojeg će prvi put u Hrvatskoj biti predstavljeni umjetnici koji se "igraju" munjama i strujom.

Bubnjari zatim vode do Kandlerove ulice gdje će se održati 3D mapping na Katedrali kojeg su dizajnirali Jean Sambolec i Ania Ladavac. Tu će se 3D mapping ponavljati da bi svi šetači mogli pogledati program. U 22 sata u Titovom parku održat će se obilazak svjetlosnih instalacija autora Igora Vasiljeva, a nakon toga se ide do Rive (kod Riječkog gata), odakle će se moći pogledati spektakularno paljenje Svjetlećih divova kroz svjetlosni performans. Nakon glazbeno-vizualnog showa, na rivi će uslijediti party uz DJ-a Filju. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter