Zbog mještana ostajemo u Vijecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjedništvo i Klub vijecnika lokalne podružnice IDS-a s ovotjedne sjednice poslali su priopcenje u kojem stoji da su "zaprepašteni cinjenicom što je nacelnik Angelo Mattich dao ostavku na mjesto potpredsjednika Udruge Ladonja jer ne želi naštetiti ugledu iste, a u isto vrijeme ne želi dati ostavku na mjesto nacelnika, što dokazuje da mu je Ladonja važnija od Opcine Višnjan, cijem ugledu je zakljucio da ne šteti."

Vijecnici IDS-a su, podsjetimo, u ponedjeljak tražili glasanje o povjerenju nacelniku Mattichu zbog nasilnog obracuna na mjesnom trgu pocetkom mjeseca, a nepovjerenje mu je iskazala vecina - šest od 11 vijecnika. Premda nacelnika takvo izjašnjavanje ne obavezuje, IDS-ovci smatraju da je trebao biti moralan i dati ostavku.

"Javna osoba izabrana od strane gradana mora svojim ponašanjem biti uzor zajednici. U ovom slucaju imamo potpuno suprotno, ta ista javna osoba napada clanove zajednice i šteti njenom ugledu. U znak prosvjeda napustili smo posljednju sjednicu Vijeca, ali cemo zbog povjerenja koje je IDS-u dano na izborima 2009. godine od strane gotovo polovice mještana Opcine Višnjan i dalje sudjelovati u njegovom radu. Isto tako ocekujemo službeni stav i reakciju nadležnih institucija odnosno sankcioniranje nasilja. Nakon toga IDS ce poduzeti sve moguce zakonske mjere oko ostavke odnosno smjene nacelnika Matticha", stoji u priopcenju.

IDS-ovci spominju i da je "skandalozno" što su zamjenik nacelnika i vijecnici Nezavisne liste cin nasilja usporedivali s cinom skidanja majice i s nenamjerno prouzrocenom prometnom nezgodom, odnosno rekli su da za nacelnikov nasilni cin javnost nije ni trebala doznati. IDS-ovci pozivaju mještane da razmisle o moralnosti nezavisnih vijecnika koji ih predstavljaju.

Pohvalili su višnjansku organizaciju SDP-a ciji im se vijecnik Ljubomir Sirotic pridružio i osigurao vecinu u izglasavanju nepovjerenja nacelniku.


Podijeli: Facebook Twiter