Zbog miniranja oštecene kuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miniranja na gradilištu buduceg trgovackog centra Lidl u starom pazinskom kamenolomu u Ulici 43. istarske divizije, koja su zapocela još sredinom kolovoza, nastavit ce se do sredine ožujka.

Premda radnici tvrtke Goldfren i kooperanti na vrlo zahtjevnom gradilištu cesto rade pod reflektorima do kasno u noc,  probijeni su prvobitni rokovi (završetak radova bio je planiran za studeni mjesec) zbog ovogodišnje kišne sezone, ali ponajviše zbog osjetljivosti miniranja usred grada.

"Zbog povecane razine potresa prilikom miniranja u nižim slojevima stijenja morali smo trostruko smanjiti intenzitet da bi umanjili rizik od oštecenja materijalne imovine gradana Pazina", kazuje Elvis Anicic iz obrta Goldfren, koji je nositelj vrlo zahtjevnih radova i tvrdi da im je prioritet sigurnost radnika, gradana i materijalne imovine gradana. Miniranje obavlja kooperantska tvrtka Geotehna iz Varaždina.

Brizi unatoc, manja ili veca oštecenja na vlastitim kucama prijavilo je sedam gradana u okolici gradilišta, saznajemo od Anicica, koji napominje da su ugovorima potpisanim prije pocetka radova obvezali Geotehnu da obešteti gradane za posljedice miniranja jer im u protivnom nece isplatiti radove.

Svakodnevna miniranja nadalje se obavljaju svakog radnog dana u pet termina: u 9, 11, 12.45, 14.30 i 16.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter