Zbog kišnih kanala ostali bez telefona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanovnicima Ulice Ulika u Valbandonu, koji su najcešce na udaru poplava, zbog kopanja novih kanala u srijedu je presjecen telekomunikacijski kabel pa je dio ulice ostao bez fiksne i internetske linije.

- Poceli su nam ovdje bagerima kopati kanale za što je Opcina navodno angažirala specijaliste i strucnjake. Tijekom radova su presjekli kabel iz kojih vire žice, kaže nam jedna stanovnica Ulice Ulika. Obavijestili su o tome i T-com, koji je na teren poslao radnike. Oni su se, navodi ona, cudili što kablovi leže u vodi. U T-comu su nam rekli da je u tijeku postupak mjerenja i popravak kabela.



- Ispresijecali su nam asfalt kanalima koji su nezašticeni pa bi netko mogao pasti u njih, osobito po noci. Pitanje je tko dao nalog i po kakvom planu se to kopa. Živimo ovdje, uredno placamo sva davanja i bilo bi primjereno da nas je Opcina obavijestila o radovima, tim više jer nam se ovakav kvar dogodio vec drugi put u deset mjeseci. Nismo još obavijestili Opcinu jer ne radi fiksni telefon, a sad sam i bez interneta koji mi treba zbog posla, kaže naša citateljica.

Od opcinske nacelnice Ade Damjanac, osim odgovora, dobili smo bujicu optužbi na racun tamošnjih mještana jer su o svojim nevoljama obavijestili novinare, a ne Opcinu.

- Kako su vas zvali ako im ne radi telefon, poslali su goluba pismonošu?! Naravno da ce se kanali zaštititi, netko treba biti pijan ili lud da padne unutra, stavit ce se limovi, pa nije nam u interesu da netko padne. Kablovi su samo 15 centimetara ispod zemlje, netko je to nakaradno radio i to nismo mogli znati, u cemu je problem? Nismo im usmjerili vodu da ide u kuce, nismo im srušili kuce, ni ubili nekoga! Normalno da se sve radi po planovima, a cekamo i potvrdu glavnog projekta za obranu od poplava. Dva sata nemaju internet, pa nitko ne radi na burzi da mu treba 24 sata, da li je normalno da ljudi zovu novine kad ostanu bez interneta?, retoricki se zapitala Damjanac. Nakon našeg razgovora obavijestila nas je da je kabel, nakon nešto više od 24 sata kvara, ipak saniran.


Podijeli: Facebook Twiter