Zbog kiše upitni rokovi normaliziranja prometa

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Kiša ne ide na ruku graditeljima kolektora kanalizacijskog sustava u središtu Medulina, a nastavi li se loše vrijeme i narednih dana, mogli bi doći u pitanje rokovi radova koji ističu 31. listopada. To bi značilo i nešto duže razdoblje za normalizaciju prometa otkako je zbog radova uveden poseban prometni režim. S privremenom regulacijom i nužnim korištenjem zaobilaznih pravaca kroz središte Medulina već se duže od dva tjedna pridržavaju sudionici u prometu koji voze u pravcu Pule i Ližnjana, kao i mještani oko medulinske crkve.

Kanali puni vode

- Radovi su trebali biti gotovi do kraja listopada, ali zbog kiše koja pada zadnjih četiri-pet dana moguće je da ćemo morati odgoditi otvaranje ulica. Nemoguće je raditi, radnici su u blatu, a kanali se pune vodom. Ako se pokaže potreba za tim, rokove ćemo produžiti na tjedan dana, rekao je Edo Krajcar, direktor medulinskog komunalnog poduzeća Alabanež.

Ulica Livadice, kojom teče glavnina prometa iz pravca Pule prema Ližnjanu, zatvorena je od kraja rujna, a promet se od tada odvija uz privremenu signalizaciju. Privremenoj regulaciji od prvog se dana prilagodio i Pulapromet pa autobusi na liniji od Pule do Medulina, preko Ližnjana, voze samo do crkve, ne i do autokampa Kažela.

Vrijednost 4,8 milijuna

Radovi na kanalizaciji vrijedni su 4,8 milijuna kuna, a u 90-postotnom iznosu pokrivaju ih Hrvatske vode, dok ostatak investira Albanež, odnosno Općina Medulin. U sklopu ove investicije gradi se i sekundarna mreža kanalizacije u Premanturi. Tako izvođač radova, tvrtka TGT Adriatik iz Pule, postavlja 1.730 metara glavnih cijevi i 335 metara tlačnog voda te gradi crpnu stanicu Burle u Medulinu, dok se u Premanturi polaže 780 metara cijevi. Radovi su počeli još u proljeće, preko ljeta su zbog turističke sezone bili obustavljeni, a nastavili su se u rujnu. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter