Zbog "Kauboja" se tražila stolica više

Puno Istarsko narodno kazalište na izvedbi predstave "Kauboji" teatra Exit (Saša Miljević/INK)
Puno Istarsko narodno kazalište na izvedbi predstave "Kauboji" teatra Exit (Saša Miljević/INK)

Tko kaže, ako kaže, da Puljane ne zanima teatar? Dupkom puno Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula ispratilo je preksinoć predstavu "Kauboji" u režiji Saše Anočića i produkciji Teatra Exit. Radilo se o reprizi, dakle o naslovu koji je ljudima već poznat ali i koji se u ovih šest, sedam godina otkada je realiziran okitio brojnim nagradama radi čega se preksinoć tražila stolica više, a to se baš i ne viđa često.

"Kauboji" su bili i dar Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula svojim pretplatnicima na otvaranju novog ciklusa pretplate, a akcije na daskama INK-a neće nedostajati tijekom cijelog mjeseca veljače. Već danas su na programu tri izvedbe predstave "Doktor Dolittle" Gradskog kazališta lutaka Rijeka. U četvrtak, 5. veljače u 20 sati na redu je Moliereov "Don Juan" u produkciji zagrebačkog teatra Manje je više i režiji Ivice Kunčevića, a u srijedu 11. veljače stiže Binocular teatar iz Zagreba s predstavom "Bankar anarhist". Redatelj ove predstave neobičnog naziva je Borna Armanini dok u predstavi glumi Sreten Mokrović koji se pozabavio tekstom iz 1920. velikog portugalskog književnika Fernanda Pessoe.

Valentinovo je, kao i obično u INK-u rezervirano za koncert Tamare Obrovac koja u subotu 14. veljače dolazi s Chamber Jazz Projectom. Već dva dana kasnije, 16. veljače na daske pulskog gradskog kazališta dolazi komedija "U tom mailu piše…" nastala prema tekstu Billyja Van Zandta & Jane Milmore, u režiji Darija Harjačeka, a uloge tumače Petar Ćiritović, Jelena Hadži-Manev, Iskra Jirsak, Petra Dugandžić i Sven Šestak.

Kraj mjeseca ostavljen je za premijeru INK-a ostvarenu u koprodukciji s Kazalištem Virovitica a radi se o naslovu "Legenda o svetom Muhli". Ovu gorku komediju na tekst Mate Matišića režirao je Dražen Ferenčina, a u njoj glume Blanka Bart, Lana Gojak, Igor Golub, Vlasta Golub, Goran Koši, Mladen Kovačić, Mijo Pavelko, Rade Radolović i Draško Zidar. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter